Events

Inspiratiebijeenkomst in de stad | HBO Drechtsteden, de Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing en Kunstmin

di 5 okt. 2021
20:00

De kansen en kwetsbaarheden van hoogbegaafden

Handvatten en praktijkvoorbeelden van experts

Hoogbegaafdheid is een veelgehoorde term tegenwoordig. Maar wat is hoogbegaafdheid precies, hoe herken je het en hoe begeleid je het? Én welke uitdagingen en kansen gaan ermee gepaard?

We beschouwen hoogbegaafdheid als een talent, maar het kent ook kwetsbaarheden die door het ontbreken van kennis vaak niet op tijd worden herkend.

Tijdens deze avond worden de vraagstukken die spelen rondom hoogbegaafdheid bij adolescenten toegelicht door de auteurs van het boek 'Basisboek hoogbegaafde adolescenten'. Ze bieden handvatten en geven pakkende praktijkvoorbeelden hoe je hoogbegaafde jongeren bij kunt staan en hoe je gebruik kunt maken van talent in combinatie met hun kwetsbaarheden. 

Hanneke Berens is systeemtheoretisch oudertherapeut en daarnaast docent en trainer verbonden aan HBO Drechtsteden. Tevens is zij bestuurder van het expertisecentrum hoogbegaafdheid Hart voor IQ.

Lijnie Reijers is directeur van Yoi, een praktijk voor orthopedagogiek & trainingen. Daarnaast is zij een van de oprichter-bestuurders van het expertisecentrum hoogbegaafdheid Hart voor IQ en als docent verbonden aan HBO Drechtsteden.

Dorien Oskam is 20 jaar docent geweest op een zelfstandig gymnasium en is directeurbestuurder
van Hart voor IQ.

Geniet van een avond vol inspirerende informatie, je aangeboden door HBO Drechtsteden en Hart voor IQ Drechtsteden in samenwerking met de Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing en Kunstmin. Deze gratis bijeenkomst is meestal snel volgeboekt. Wil je er toch bij zijn, maar heb je niet gereserveerd? Meld je 10 minuten voor aanvang bij onze kassa en waag de gok. Wie weet heb je geluk!

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen
Voor kids

Het tinnen soldaatje

za 13 nov. 2021 15:00
Theatervoorstellingen

The Ruggeds | State Shift | Kunstmin

za 26 mrt. 2022 20:15
Theatervoorstellingen

Koefnoen Live | Paul Groot, Owen Schumacher e.a.

za 19 mrt. 2022 20:15
Theatervoorstellingen

Glodi Lungungu | Ze bedoelen het goed | Kunstmin

vr 14 jan. 2022 20:30
Theatervoorstellingen

Floris Kortie & Vera Kooper | Het jaar 250 na Beethoven

vr 10 dec. 2021 20:15
Theatervoorstellingen

Niek Baar, Ben Kim | Grieg & Beethoven

zo 28 nov. 2021 11:00