Events

Inspiratiebijeenkomst in de stad | HBO Drechtsteden en Kunstmin

di 21 jun. 2022
20:00

Laat je inspireren

Sociaal ondernemen is werken met een missie waarbij je een doel voor ogen hebt met impact op mens, maatschappij en milieu. De laatste jaren is sociaal ondernemen sterk in opkomst, maar waar vond het zijn oorsprong? En wat verstaan we onder ondernemen met impact? Maak deze avond kennis met de dynamiek die komt kijken bij sociaal ondernemen, met voorbeelden van vroeger en nu waarbij relevantie centraal staat en niet alleen het winstoogmerk.

Sprekers op deze avond zijn:

Jan van der Mast
Jan is toneel- en romanschrijver. Hij neemt ons mee terug in de tijd naar de eerste sociaal ondernemers van ons land, Jacques en Agneta van Marken. Eind 19e eeuw waren zij pioniers op dit gebied.

Mariska Wagner
Mariska, coördinator van Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht, vertelt over het landschap van maatschappelijk betrokken ondernemen en hoe we deze ontwikkeling vertalen naar Dordrecht. 

Marc Gelissen
Marc is oprichter van het softwarebedrijf Bizzomate. Marc probeert op een heel andere manier tegen de softwarewereld aan te kijken en zaken op een andere manier te organiseren: hij vindt de cultuur van een bedrijf samen met de maatschappelijke footprint van groot belang.

Avondvoorzitter is Selma Steenhuisen, trainer sociaal ondernemerschap.

Geniet van een avond vol inspirerende informatie, je aangeboden door HBO Drechtsteden in samenwerking met de Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing & Partners, Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht en Kunstmin. Deze gratis bijeenkomst is meestal snel volgeboekt. Wil je er toch bij zijn, maar heb je niet gereserveerd? Meld je 10 minuten voor aanvang bij onze kassa en wie weet heb je geluk!

Tijden
Inloop: 19:30 uur
Start: 20:00 uur

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen

Kunstmin | Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan - André het Astronautje

zo 2 okt. 2022 11:30
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan - Raad eens hoeveel ik van je hou

zo 2 okt. 2022 11:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan - André het Astronautje

zo 2 okt. 2022 10:00
Theatervoorstellingen

Radman - Intiem in een gondeltje

zo 10 jul. 2022 13:00
Theatervoorstellingen

Radman - Intiem theater in een gondeltje

za 9 jul. 2022 10:00
Theatervoorstellingen

Radman - Intiem theater in een gondeltje

vr 8 jul. 2022 10:00