Events

KNA in Concerto

vr 19 nov. 2021
20:00 - 22:00

Concert door het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA met als titel KNA in Concerto, een verwijzing naar de door alle zangers gedeelde wens om na twee jaar van gedwongen inactiviteit weer op het podium te staan.  Het concert was aanvankelijk gepland in het najaar van 2020. Het was bedoeld als een ode aan dirigent Hans van de Toorn, die op dat moment 25 jaar aan KNA was verbonden. Dat moest gevierd worden met een spetterend najaarsconcert. Helaas, dat ging toen niet door. Maar van uitstel komt geen afstel!

Voor de pauze worden aria’s uit bekende opera’s van o.a. Giuseppe Verdi, Wolfgang Mozart en Charles Gounod gezongen Het koor staat hierbij in de schijnwerpers en niet, zoals gewoonlijk, een solist. Soldatenliederen, intriges, samenzweringen en liefdesverhalen, het hele scala aan passies komt voorbij. Na de pauze is het de beurt aan Britse liederen. De Songs of the Sea van Charles Villiers Stanford staat centraal. De bas-bariton is de verteller, het koor ondersteunt hem in dit heroïsche stuk over de heldendaden kaper Captain Drake. Daarnaast worden traditionals van o.a. Ralph Vaughan Williams ten gehore gebracht. Bijzonder wordt het uitstapje naar een drietal Italiaanse liederen, speciaal voor KNA gearrangeerd.
Als solist treedt op bas-bariton Bas Kuijlenburg, die zijn sporen verdiend heeft in de klassieke zang; zijn veelzijdigheid bewijst hij met zijn soli in zowel klassieke aria’s als in modern repertoire. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Cleem Determeijer, die bekendheid verwierf als docent en pianist bij de Stichting Belcanto. De algehele leiding is in handen van dirigent Hans van der Toorn, veelzijdig musicus en artistiek leider van diverse koren, waaronder KNA.

Vergelijkbare evenementen

Muziek

The Damn Truth (CAN)

zo 19 dec. 2021 20:00
Muziek

Wanderlust

za 13 nov. 2021 20:00
Muziek

Wanderlust

za 13 nov. 2021 20:00
Muziek

Band of Friends (IE)

vr 18 nov. 2022 21:00
Muziek

Knight Area: D-Day 2, The Final Chapter

vr 1 apr. 2022 21:00
Muziek

Steffen Morrison

vr 12 nov. 2021 21:00