Events

Kunstmin - D-Sound

do 24 nov. 2022
20:00

D-Sound brengt muziek, performance, kunst, technologie en innovatie samen in het Energiehuis

D-Sound, dé creatieve hub waarin innovatie en experimenten in beeld en geluid leading zijn. 

Voor deze editie nodigen wij sound artist LudoWic (Thijs Lodewijk, NL) uit, samen met visual artist Roel Weerdenburg (NL). De avond wordt gehost door Evita de Roode.

‘Noise & Harmony’
In de wereld van orde hebben we controle en denken we na over wat we gaan doen. In de wereld van chaos gebeuren dingen spontaan, bestaat onvoorspelbaarheid en onzekerheid. In deze snelle veranderlijke digitale en technologische tijd hebben orde en chaos meer verband met elkaar dan ooit.  

Lodewijk en Weerdenburg gaan het spanningsveld tussen deze twee werelden onderzoeken en vertalen naar een audio-visuele live show

Door middel van feedback lussen, noise generatoren, oude beeldbuis TV’s en vintage analoge synthesizers zal er in het Energiehuis een wereld gecreëerd worden waarin de twee kunstenaars zullen balanceren tussen orde en chaos. 

Voor de input van de audio-visuele performance die zij gaan creëren voor deze residentie, zullen Lodewijk en Weerdenburg gebruik maken van data afkomstig van diverse gebouwen uit Nederland. Data gegenereerd door het chaotische bestaan van mensen, opgeslagen als ordelijke databundels, en vervolgens weer vertaald naar een performance waar willekeur een grote rol speelt.  

In aanloop naar de residentie in het Energiehuis gaven Lodewijk en Weerdenburg een masterclass aan studenten Spatial Design aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Met deze inspiratie zijn de studenten gaan bouwen aan een capsule die hun artistieke visie als kunstenaar verbeeldt. Vier van deze kunstwerken worden geselecteerd en komen terug in de performance op 24 november.

Vergelijkbare evenementen

Dordtse December Dagen
Overige activiteiten
Theatervoorstellingen

Scrooge Live

zo 11 dec. 2022 20:30
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Ruben Annink – 13 theatertour

za 3 dec. 2022 20:15
Theatervoorstellingen

Fijn Dank U Wel speelt de Superscene

zo 27 nov. 2022 15:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | KookKunst DeliCees

wo 30 nov. 2022 18:30
Theatervoorstellingen

Kunstmin | KookKunst DeliCees

di 29 nov. 2022 18:30
Theatervoorstellingen

Theater Inter Amicos - De Val

za 17 dec. 2022 20:00