UITagenda

Kunstmin | Jazzmin: Artvark Saxophone Quartet & Claron McFadden - Hear, Hear... Listen!

za 25 mrt. 2023
20:30

Reeks concerten in samenwerking met Muziekpodium DJS

Aandachtig genieten van Jazz bij JazzMin

JazzMin is een nieuw initiatief van Muziekpodium DJS en Kunstmin. Op de eerste JazzMin avond delen Artvark Saxophone Quartet en klassiek sopraan Claron McFadden het podium van de Kleine Zaal met hun muziekvoorstelling ‘Hear, Hear… Listen!’ 

Zangeres McFadden selecteerde een interessante en bonte schakering aan filosofische, spirituele en grappige teksten van vrouwen uit de geschiedenis als uitgangspunt voor dit veelzijdige programma. Het vlijmscherpe saxofoonkwartet Artvark omlijst dit muzikaal en nodigt zichzelf en het publiek uit om de wereld vanuit meer perspectieven te beluisteren dan vooral het mannelijke.

‘McFadden straalt tussen de saxofoons. Ongetwijfeld was deze samenwerking een van de beste van dit jaar. Op ‘Sly Meets Callas’ bewijst Claron McFadden het perfecte vijfde lid van Artvark te zijn. Haar uitzonderlijk flexibele stem met zoveel kleuren is in zo’n harmonie met de saxofoons, dat je je afvraagt wat je hoort. Zeer indrukwekkend’ – Het Parool over het programma ‘Sly Meets Callas’ van Artvark & Claron McFadden.

Het Artvark Saxophone Quartet is een van de meest verfrissende jazzensembles van Nederland. Het kwartet bestaat uit Bart Wirtz (altsax), Rolf Delfos (alt- en sopraansax), Mete Erker (tenorsax) en Peter Broekhuizen (baritonsax).

Artvark speelde op grote internationale festivals zoals het Caïro Jazzfestival, North Sea Jazz en Bohemia in Praag. Naast de (solo)concerten ging Artvark ook bijzondere samenwerkingen aan, zoals met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en componist Philip Glass. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, met wie ze in 2010 de CD ‘Sly Meets Callas’ opnamen, speelde het kwartet op de Rotterdamse Operadagen en het Grachtenfestival.

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen

Kunstmin | Club M - Een samenwerking met Dordrechts Museum

do 20 apr. 2023 21:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Elvis For Everyone - The Elvis Concert 2023

wo 19 apr. 2023 20:15
Theatervoorstellingen

Kunstmin | LAVA Collective - la lespedida

za 15 apr. 2023 20:15
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Fred van Leer – En Route

do 6 apr. 2023 20:00
Evenement
Theatervoorstellingen

Cultuur op de Hoek/Dag van de amateurkunst

za 3 jun. 2023 11:00
Theatervoorstellingen

Inspiratiebijeenkomst in de stad | HBO Drechtsteden en Kunstmin

di 4 apr. 2023 20:00