Events

Kunstmin | Metropole Orkest Cellos

vr 2 dec. 2022
20:15

Van Dolf van der Linden tot Nirvana

Bijzondere mix van klassiekers uit dance, pop en lichtklassieke muziek

De Metropole Orkest Cellos – Joel Siepmann, Emile Visser, Annie Tångberg en Jascha Albracht – combineren een brede muzieksmaak en -kennis met een flinke dosis creativiteit en improvisatie. De cellogroep laat, geheel in de traditie van het Metropole Orkest, een veelzijdig geluid horen. In dit concert zul je ervaren dat schijnbaar onverenigbare muziekstijlen samen een mooi en verrassend programma kunnen vormen.

De MO Cellos mengen de grunge van Nirvana moeiteloos met tango-elementen en schakelen van ritmische soulmuziek naar gevoelige ballads. Als specialisten in crossover spelen ze zowel popklassiekers als jazz en wereldmuziek. In hun handen is de cello meer dan een strijkinstrument. In zelfgeschreven arrangementen laten ze hun cello's zingen als een trompet, schuren als een elektrische gitaar en grooven als een drumset.

Over het Metropole Orkest Cellos

De ontstaansgeschiedenis van de ‘Metropole Orkest Cellos’ als zelfstandige groep binnen het wereldberoemde orkest is een bijzonder verhaal. Joel Siepmann zou in maart 2020 zijn eerste concerten spelen als de aanwinst van het orkest. Toen die concerten geannuleerd werden besloot de rest van de groep op ludieke wijze vanuit huis een muzikaal welkom te sturen. Het was de aanzet voor een niet te stoppen creatieve uitwisseling tussen de vier cellisten.

Om ondanks de lockdown aan hun sound te kunnen werken speelden ze zelfgeschreven cello-arrangementen van parels uit het Metropole-repertoire en hun eigen favoriete popsongs. En toen voorzichtig weer de eerste concerten voor beperkt publiek georganiseerd werden traden de ‘Metropole Orkest Cellos’ op als ambassadeurs van het orkest. De cellogroep nam in 2021 zelfs een cd op. 'Metrocelli' bevat een bijzondere mix van klassiekers uit dance, pop en licht-klassieke muziek. Van Dolf van der Linden tot Nirvana.

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen
Voor kids

Geel (2+)

ma 3 apr. 2023 15:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Vanaf2 Festival: Prentenboekjesfestival op de boerderij – Boer Boris is de baas (vanaf 4 jaar)

zo 26 mrt. 2023 10:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Vanaf2 Festival: Prentenboekjesfestival op de boerderij – Gonnie en Gijsje samen op stap (vanaf 2 jaar)

zo 26 mrt. 2023 09:45
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Opera Cosi Fan Tutte - La scuola degli amanti

do 30 mrt. 2023 20:15
Theatervoorstellingen

Kunstmin | HAEVN – Marijn van der Meer & Jorrit Kleijnen

wo 29 mrt. 2023 20:15
Theatervoorstellingen

Maria, keizerin van Dordt

ma 11 jul. 2022 21:15