Events

Kunstmin | Peter vs. Wolf

za 24 dec. 2022
15:00

Een sprankelende kerstvoorstelling

Een van de allerleukste en spannendste kinderconcerten ooit geschreven

Kunstmin presenteert dit jaar de kerstvoorstelling Peter vs. Wolf. Op basis van het wereldberoemde muzieksprookje uit 1936 gecomponeerd door Sergei Prokofjev, een van de allerleukste en spannendste kinderconcerten ooit geschreven. 

Vader en zoon Paul R. Kooij en Piet Kooij brengen samen met een speciaal samengesteld projectorkest van het Dordrechts Philharmonisch deze kerstvoorstelling vol muziek, waarbij alles en iedereen samenkomt; familie, goed én kwaad en de betekenis van een verhaal. Geniet met het hele gezin van deze sprankelende kerstvoorstelling.

Al vele jaar brengen de twee hoofdpersonages – meesterverteller Aad en zijn zoon Peter – het sprookje naar het toneel. Een jubileum dat gevierd mag worden, maar deze keer steekt Peter het sprookje in een eigentijds jasje en geeft het een wel heel bijzondere twist. 

In zijn versie wordt het klassieke verhaal naar 2022 gebracht met onverwachte wendingen, actuele onderwerpen en eigentijdse inzichten. 

Een modern sprookje

Wat begint als een klassieke vertelling, wordt gaandeweg een nieuwe zoektocht waarin Peter de actualiteit opzoekt. Peter is namelijk allang Petertje niet meer, maar een twintiger, compleet met idealen, passie en volop ambities. Het wordt tijd om zijn eigen verhaal te vertellen.

Zijn lieve traditiegetrouwe vader, daarentegen, is uit angst om anderen tegen het hoofd te stoten – of kinderen bang te maken – een steeds bravere vertelling gaan geven van wat ooit een spannend sprookje was met een grote boze wolf. Maar dat gaat vanavond veranderen…

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen

Kunstmin | First Time Voters: Music & Talks

ma 20 feb. 2023 19:30
Theatervoorstellingen

D-Sound - Call & Response

do 16 feb. 2023 20:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Lotte Velvet – Ondergrond

za 11 feb. 2023 20:30
Theatervoorstellingen

FijnDankUWel speelt improvisatiewedstrijd

za 28 jan. 2023 20:15
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Nationaal Theaterweekend | Rondleiding in de Schouwburg

zo 29 jan. 2023 16:15
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Nationaal Theaterweekend | Rondleiding in de Schouwburg

zo 29 jan. 2023 15:15