Events

Leesfestival

za 18 dec. 2021
10:00 - 17:00

Leesfestival

Niemand minder dan kinderboekenschrijver Paul van Loon opent op 18 december tijdens het Leesfestival in het Nationaal Onderwijsmuseum de deuren van De Griezelbus-escaperoom! Het is het begin van een dag vol spannende en toffe activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Griezelbus-escaperoom
Om 11.00 uur opent Paul van Loon via livestream zijn Griezelbus. Hij wordt daarin bijgestaan door acteur Jerry Rijstenbil die in de Griezelbusflms de rol van Paul Onnoval speelt. ‘De bus is een belangrijk onderdeel van de speurtocht in onze nieuwe tentoonstelling ‘boom roos vis, over leren lezen en leesplezier’, vertelt educator Martine Blijdorp enthousiast. ‘Superleuk dus dat Paul van Loon nu als eerste de Griezelbus-escaperoom gaat openen!’

Theatervoorstelling
Om 12.00 uur verzorgen Jerry Rijstenbil en twee actrices uit de Griezelbusfilms een korte theatervoorstelling. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 8 tot 15 jaar. Kinderen die de voorstelling bij willen wonen mogen verkleed komen. Martine: ‘Het verkleedthema is ‘griezelbus’, maar je mag ook verkleed komen als Paul van Loon.’

Voor de toneelvoorstelling is plek voor 40 kinderen en aanmelden kan via onze website (alleen mogelijk in combinatie met een geldig entreekaartje). Aansluitend is er, voor wie dat wil, om 13.00 uur een online ‘meet and greet’ met Paul van Loon! 

Voorlezen, luisteren, griezelen en een echte Wintertuin
Maar er is meer! Kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen van 14.00 uur tot 15.00 uur deelnemen aan het voorleesuurtje, verzorgd door de Stichting Voorlezen. Het thema is ‘Muziek in het bos’. Klaar met luisteren? Ga dan met een echt ‘letterpaspoort’ op avontuur in het Letterbos van de tentoonstelling.

Nog meer avontuur? Dat kan! Ga dan met de kaart die je bij de balie krijgt op jacht naar geheimschriftletters. Met die letters kun je de code kraken die toegang geeft tot de Griezelbus-escaperoom. Daar moet je de gevreesde griezelboekenschrijver P. Onnoval proberen te stoppen voordat zijn griezelverhalen werkelijkheid worden. Daarvoor moet je geheimschrift kunnen lezen, maar ook je geheugen en je behendigheid worden op de proef gesteld als je levend uit de bus wil komen. Je hebt 10 minuten de tijd. Gaat het je lukken?

Klaar met luisteren, ontdekken, lezen en griezelen? Kom dan naar onze Wintertuin. Op ons terras zijn heerlijk winterse versnaperingen verkrijgbaar zoals warme chocolademelk en marshmallows om boven het vuur te roosteren – en voor de volwassenen is er Glühwein.

Vergelijkbare evenementen

Overige activiteiten

ToBe HaFaBra Jeugdfestival

za 14 mei 2022
Overige activiteiten

Videoprojectie Staging Silence (3)

do 13 jan. 2022 17:30
Overige activiteiten

Videoprojectie Staging Silence (3)

wo 12 jan. 2022 17:30
Overige activiteiten

Videoprojectie Staging Silence (3)

di 11 jan. 2022 17:30
Overige activiteiten

Videoprojectie Staging Silence (3)

ma 10 jan. 2022 17:30
Overige activiteiten

Videoprojectie Staging Silence (3)

zo 9 jan. 2022 17:30