Events

LIVESTREAM: Wit Konijn Rood Konijn

za 13 mrt. 2021
20:00

Een jaar na de corona-sluiting voeren 30 landen de internationale theaterhit Wit Konijn Rood Konijn op van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. Geen voorbereiding, geen repetities, geen regisseur en met de tekst in een verzegelde envelop stapt Dordtse actrice Astrid van Eck het podium op in Kunstmin.

Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Nu één jaar later wordt er in meer dan 30 landen op 13 maart 2021 de voorstelling ‘Wit Konijn Rood Konijn’ gespeeld om hierbij stil te staan. In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. Een internationale viering van inspiratie, verbeeldingskracht en het bewijs dat creativiteit altijd tegenslag kan weerstaan.

Aan Astrid van Eck de eer om deze theaterhit van Nassim Soleimanpour op te voeren in Dordrecht. De tekst van het stuk zit in een verzegelde envelop. Ter plekke, op het podium, opent Astrid deze envelop. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint zij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater. Samen met het publiek ontdekken ze tijdens het lezen en spelen de inhoud van Wit Konijn Rood Konijn.

Via livestream kun je deel uitmaken van deze grootse, internationale theaterbeleving. Elk theater zal in zijn eigen tijdzone om 20.00 uur aanvang geven voor Wit Konijn Rood Konijn in hun eigen taal. De kracht van theater zal 24 uur lang over de aardbol zinderen.

De opvoering van Wit Konijn Rood Konijn in Kunstmin is een samenwerking met het Dordrechts Museum.

Een kaartje voor deze livetream is gratis. Op de dag van de voorstelling ontvang je een link naar de livestream.

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen

Johan Derksen presenteert

wo 19 mei 2021 20:15
Theatervoorstellingen

Meiden van Los

do 13 mei 2021 20:15
Theatervoorstellingen

De Verleiders

wo 12 mei 2021 20:15
Theatervoorstellingen

Wanderlust

za 8 mei 2021 21:00
Theatervoorstellingen

Wanderlust

za 8 mei 2021 21:30
Theatervoorstellingen

Wanderlust

za 8 mei 2021 19:00