Events

New Dutch Connections

vr 5 nov. 2021
19:00

Kom, ontmoet en verbindt

'Niet daar van je vandaan komt, maar waar het goed met je gaat, is je thuis.'

Wat kun jij doen om een vluchteling zijn waardigheid terug te geven?

Deze vraag staat centraal in de voorstelling ‘The Bright Side of Life’ van New Dutch Connections in samenwerking met Kunstmin.

Afgelopen weken hebben diverse nieuwkomers uit Dordrecht en omstreken trainingen gevolgd bij New Dutch Connections. Centraal stond in deze sessies de vraag: Hoe vertel je jouw verhaal? Het idee; als je het op een podium kan vertellen, kan je het overal vertellen.

Zij vertellen hun verhaal in ‘The Bright Side of Life’, een theatervoorstelling en tegelijkertijd een matchmakingprogramma waarin vluchtelingen mensen ontmoeten die hun netwerk openstellen. Nieuwkomers kunnen zich hierdoor op zowel persoonlijk als professioneel vlak ontwikkelen.

Sinds 2015 zijn circa 60.000 vluchtelingen naar Nederland gekomen. Vluchtend voor oorlog en armoede, lieten zij alles achter om in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. New Dutch Connections zet zich in voor de empowerment van vluchtelingen en gebruikt theater als middel om bruggen te slaan naar bedrijven en betrokken burgers waardoor goed-gekwalificeerde mensen, zonder netwerk, een eerlijke kans krijgen.

‘The Bright Side of Life’ is een komische en tegelijkertijd confronterende voorstelling met live muziek van Oleg Fateev, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Tijdens zijn inburgering in Nederland gaat hij op zoek naar nieuw publiek. ‘The Bright Side of Life’ toont hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en integreert in een nieuwe. 

 

Bright O. Richards was zelf een beroemd acteur in Liberia maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog daar. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Richards ging met een beurs van het UAF naar de theateracademie in Arnhem. Hij speelde daarna in diverse producties en gezelschappen, waaronder het Ro Theater. Recent presenteerde hij het tv programma ‘Hoe God verscheen in Ghana’. Met zijn organisatie New Dutch Connections wil Richards oude en nieuwe Nederlanders met elkaar verbinden.

Oleg Fateev is een gepassioneerde artiest die zijn Bajan bespeeld alsof het een minnares is. Gevoelig, intens en met Oost-Europeese hartstocht. Hij werd geboren in Bendery (ook wel Tighina genoemd), een stad in Moldavia aan de oever van de mooie rivier Dnestr. Op 29 jarige leeftijd vertrok hij naar Nederland, waar hij begon als straatmuzikant. Zijn talent snel werd opgepikt. Sinds zijn komst naar Nederland werkte hij artiesten als Herman van Veen, Robert Long, Jeroen Willems, Nynke Laverman, Hadewych Minis, John Engels, Oene van Geel, Wolfert Brederode, Claron Mc Fadden and brazilians artist such as Badi Assad, Chico Cesar en Guilherme Kastrup.

Initiatiefgroep voor Dordrecht en de regio:

SIHVPA, Stichting Turkish Delight, INZET078, Stichting Jongeren van de Wereld, Da Vinci College, Bibliotheek AanZet, Stichting Werkshop, Wijkmanager Dubbeldam/Stadspolders, Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht , Humanitas afdeling Drechtsteden. 

Programma

  • 19:00 uur           Inloop met koffie en thee
  • 19:30 uur           The Bright Side of Life
  • 21:30 uur           Elkaar ontmoeten en verbinden

                                                                         

                                                                     

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen

Wintervuur - AFGELAST

di 28 dec. 2021 15:00
Theatervoorstellingen

Wintervuur - AFGELAST

ma 27 dec. 2021 19:30
Theatervoorstellingen

Wintervuur - AFGELAST

ma 27 dec. 2021 15:00
Theatervoorstellingen

Wintervuur - AFGELAST

zo 26 dec. 2021 15:00
Theatervoorstellingen

Wintervuur - AFGELAST

vr 24 dec. 2021 19:30
Theatervoorstellingen

OG3NE | Sweet Harmony Tour | Kunstmin

za 9 apr. 2022 20:15