UITagenda

Nooit Terug Woordfestival

za 29 jun. 2024
10:30 - 21:30

Het ware festival voor liefhebbers van taal en woord is terug in Dordrecht. Het is opnieuw de beurt aan de absolute top van bekende dichters, singer-songwriters en woordkunstenaars voor een kleurrijke derde editie. Bezoekers kunnen luisteren naar meer dan dertig klinkende namen, van beloftevol talent tot gearriveerde schrijvers, zoals Radna Fabius, Ellen Deckwitz, Rob van Essen, Frank van Pamelen en Bart Moeyaert.

Wederom zijn de Kunstkerk en de historische Dordtse binnenstad het decor voor dit spraakmakende evenement. De presentatie in de Kunstkerk is in handen van Swendeline Ersilia, stadsdichter van Dordrecht en Levi Olthof, toneelschrijver. De elektrische rondvaartboot de Dordtevaar vormt het drijvende podium. Hier kunnen dertig gasten per boottocht van een uur door de havens van de intieme optredens genieten. Het programma is zo gemaakt dat de meeste artiesten een keer optreden in de Kunstkerk en op de Dordtevaar.

Nieuw tijdens deze editie is een kinderprogramma waarmee het festival van start gaat. Marieke en Joke van Leeuwen bereiden een bijzonder programma voor onder het motto ‘Spelen met woorden’. De organisatie is weer in vertrouwde handen van stichting DE STAD, het architectuurcentrum van Dordrecht, in samenwerking met de Bibliotheek aan Zet.

Dit jaar is gekozen voor het thema ‘De kleur van de stad’. Op het gebied van kleur heeft stichting DE STAD zich niet onberoerd gelaten. In 1993 werd een onderzoek naar het historisch kleurgebruik op de gebouwen gestart. Dit monde uit in de uitgave van een kleuren waaier met 55 Dordtse kleuren in 2005. Enthousiast omarmd door het Dordtse publiek zijn de kleuren uit de waaier niet meer weg te denken uit het stadsbeeld. Heel toepasselijk nu het festival zich afspeelt tussen de huizen en de havens in de binnenstad. Optredende dichters en singer-songwriters laten zich graag door het thema inspireren.

Jonge liefhebbers van het woord kunnen ook zelf aan de slag. Iedereen in het Nederlands taalgebied tussen de 15 en 25 jaar kan tot 12 juni een gedicht inzenden, mits dat raakvlakken heeft met het thema ‘De kleur van de stad’. Een deskundige jury kiest uit de inzendingen drie genomineerden, die tijdens het festival hun gedicht mogen voordragen. De winnaar krijgt een geldprijs van 300 euro en een publicatie in de lokale kranten. Dit keer is er ook een publieksprijs.

Tickets voor het festival zijn vanaf 1 juni te verkrijgen via de website van Stichting DE STAD www.stichtingdestad.com

Vergelijkbare evenementen

Evenement
Lezing
Muziek

MAAT Saxophone Quartet

zo 20 okt. 2024 16:00
Evenement
Lezing
Muziek

ADAM Quartet

zo 22 sep. 2024 16:00
Evenement
Lezing
Muziek

Ruysdael Kwartet

zo 8 sep. 2024 16:00
Evenement
Lezing
Muziek

Matangi Quartet

zo 6 okt. 2024 16:00
Evenement
Muziek

Bachfestival Dordrecht 2024

vr 21 jun. 2024 - za 29 jun. 2024
Evenement
Sport

Schapenkoppen Sportpark Cross

za 28 dec. 2024 14:00