Events

Onderbelichte Verhalen

zo 26 feb. 2023
13:00 - 14:00

Kunst en geschiedenis veranderen voortdurend. Dit deels omdat er vergeten verhalen, of verhalen die ten onrechte onderbelicht zijn gebleven, opduiken. Steeds meer worden deze verhalen zichtbaar gemaakt, door o.a. kunst zoals die van Umar Rashid.

In zijn werken toont Rashid een fantasiewereld gebaseerd op echte verhalen. Met zijn kunst hoopt Rashid de geschiedenis vollediger te vertellen. In de solotentoonstelling Umar Rashid-Two Tongues is er dan ook veel aandacht voor het werk van de kunstenaar en de verhalen hierachter. Om ook de verhalen uit de vaste collectie vollediger te vertellen organiseert het museum de rondleiding Onderbelichte Verhalen.

Onderbelichte Verhalen is een interactieve rondleiding gecreëerd door Rowan van der Stelt en Sidney Breidel van Koloniaal Verleden Dordrecht. In een rondleiding van een uur nemen zij de bezoeker mee door zowel de tentoonstelling Umar Rashid-Two Tongues als de vaste collectie, zes eeuwen schilderkunst, van het museum. Hier vertellen zij meer over de koloniale sporen achter de personen en objecten die op de schilderijen te zien zijn. Niet alleen het afgebeelde komt aan bod. Ook de herkomst van de werken zelf zal besproken worden.

‘De rondleiding waarin meerstemmigheid centraal staat die je ogen opent en je doet nadenken.’– Rowan van der Stelt en Sidney Breidel (oprichters Koloniaal Verleden Dordrecht).

Prijs: € 5,00 exclusief museumentree.

 

Vergelijkbare evenementen

Rondleidingen
Wandelingen

Gezinsexcursie - Wintervogels in de Biesbosch

vr 27 jan. 2023 13:30
Rondleidingen

Rondleiding in gebarentaal

za 16 sep. 2023 14:30
Rondleidingen

Rondleiding in gebarentaal langs de vaste collectie

za 17 jun. 2023 14:30
Rondleidingen

Rondleiding in gebarentaal

za 15 apr. 2023 14:30
Rondleidingen

Rondleiding in gebarentaal langs de vaste collectie

za 11 feb. 2023 14:30
Rondleidingen

Take pART rondleiding

zo 5 feb. 2023 15:00