UITagenda

Ontmoetingen In Villa Augustus - Laurie Cluitmans & Elspeth Diederix

di 25 apr. 2023
20:15

Lezing door Laurie Cluitmans & Elspeth Diederix over ongeconditioneerd kijken en de tuin als metafoor voor de samenleving. In het kader van de serie ‘Ontmoetingen In Villa Augustus’.

Laurie Cluitmans, conservator hedendaagse kunst van het Centraal Museum in Utrecht, bracht in 2021 het boek ‘On the Necessity of Gardening’ uit, een níét alledaags boek over tuinen. Een ABC over kunst, plantkunde en teelt, onderscheiden met de ‘Gouden Letter’ voor het best vormgegeven boek ter wereld. “Een wild, aantrekkelijk, energiek boek,” aldus de jury. “Een boek om eindeloos in te verdwalen.

Je ontdekt dat kunstenaars, schrijvers, dichters en denkers door de eeuwen heen de tuin op verschillende manieren beschreven, afbeeldden en ontworpen: van weerspiegeling van het paradijs in de Middeleeuwen, een symbool van macht en politiek in de achttiende eeuw, tot hedendaagse makers die landschap, kunst en cultuur met elkaar verbinden.
 
Beeldend kunstenaar Elspeth Diederix, winnaar van de Prix de Rome Fotografie in 2002, legt de focus in haar werk in haar directe leefomgeving, zoals de tuin van haar atelier. Ze trekt je als kijker uit een geconditioneerde, sleetse manier van waarnemen en laat zien hoe de wereld eigenlijk is: subliem, vol verrassing, poëzie en schoonheid.

Cluitmans en Diederix geven je deze avond een nieuwe kijk op tuinen!

Toegang: € 17,50 inclusief drankje.

Vergelijkbare evenementen

Lezing

Rebel with a Cause - Pink & Sea First with Dos Winkel

vr 14 apr. 2023 19:00
Lezing

Egyptomanie

vr 31 mrt. 2023 19:30
Lezing

Armoede lezing - Ralf Embrechts

do 30 mrt. 2023
Lezing

Yvette den Hartog - Verbinding bij rouw en verlies

za 25 mrt. 2023 14:45
Lezing
Overige activiteiten

In gesprek met Raoul de Jong

wo 15 mrt. 2023 20:00
Lezing

Ontmoetingen In Villa Augustus - Menno Schilthuizen & Aglaia Bouma

di 11 apr. 2023 20:15