UITagenda

Ontmoetingen In Villa Augustus - Marije Vogelzang & Caro Verbeek

di 4 apr. 2023
19:30

Lezing door Marije Vogelzang en Caro Verbeek over de magische wereld van eten en geur, in het kader van de serie ‘Ontmoetingen In Villa Augustus’.

Eind 2022 bracht fooddesigner Marije Vogelzang haar boek ‘Lick it’ uit over eten, dat naast lekker ook fabelachtig, erotisch, spannend en gruwelijk kan zijn. Vogelzangs inspirerende hoofd loopt over van verrassende verhalen en boeiende feiten over de magische ervaring van eten, hier zie je een korte impressie, waarin zij vertelt over haar werk. Zij koppelt eten moeiteloos aan onderwerpen als macht, tijd, seks en toekomst. Maar uiteraard ook aan geur, waarover zij voor haar boek met expert Caro Verbeek sprak.

Caro Verbeek is een internationaal gerenommeerd kunsthistoricus en geurwetenschapper, die ‘Een kleine cultuurgeschiedenis van de (grote) neus’ schreef. Een lofzang op de neus, in al zijn vormen en afmetingen. Verbeek is gespecialiseerd in oude luchten (ook wel ‘historische geuren’) en in de culturele geschiedenis van de neus. De vorm van de neus vertelde van alles over je talenten en je persoonlijkheid, zo werd duizenden jaren lang gedacht, en hoe groter en langer die was hoe meer dat voor je pleitte. Ook je geur kon woordeloos boodschappen verkondigen; Napoleon dompelde zich niet voor niets dagelijks in liters eau de cologne en heiligen verspreidden de ‘geur der heiligheid’.

Samen presenteren Vogelzang en Verbeek een avond over hun fascinaties, waarin je ook gaat proeven en ruiken en je na afloop vast en zeker anders denkt over eten en geur, en dan wordt dát nog veel leuker!

Toegang € 17,50 inclusief drankje.

Vergelijkbare evenementen

Lezing

Inspiratiebijeenkomst - Onze relatie met eten

di 4 apr. 2023 20:00
Lezing

Yvette den Hartog - Verbinding bij rouw en verlies

za 25 mrt. 2023 14:45
Lezing
Overige activiteiten

In gesprek met Raoul de Jong

wo 15 mrt. 2023 20:00
Lezing

Ontmoetingen In Villa Augustus - Laurie Cluitmans & Elspeth Diederix

di 25 apr. 2023 20:15
Lezing

Ontmoetingen In Villa Augustus - Menno Schilthuizen & Aglaia Bouma

di 11 apr. 2023 20:15
Lezing

Nico van Meel over de Johannes Passion

di 14 mrt. 2023 20:00