UITagenda

Popronde 2023

zo 8 okt. 2023
13:00

De Popronde biedt voor (nog) onbekende acts de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ‘n bass, van rock tot blues; bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden ca. 100 acts uit de meer dan 1000 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en geen wedstrijd.

Het publiek kan, gewapend met een programmaboekje, van act naar act ‘zappen’. De acts die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carrière in de muziek. Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Dotan, Chef’ Special, John Coffey, Blaudzun,The Vices, EUT, Rondé, Roosbeef, Kensington, Jeangu Macrooy, Lucky Fonz III, WIES, Nana Adjoa, Nona, Pip Blom, MEAU, GIAN, Jay-Way, en Haevn.

De Popronde speelt in op de afnemende speelmogelijkheden voor acts. Het is voor beginnende acts – hoe goed ook – vaak moeilijk om buiten hun eigen regio optredens te regelen en publiek te trekken. De opzet van Popronde is om veel spannende acts op aantrekkelijke locaties in de binnenstad te programmeren, die gratis toegankelijk zijn voor publiek. Popronde weet veel publiek te trekken en genereert daarmee aandacht voor de (nog onbekende) acts.  

De Popronde vindt plaats in een circuit van laagdrempelige locaties die onderling verschillen qua grootte en sfeer. Daardoor kan men op 1 avond, gratis, veel acts checken. Daarbij ligt het accent niet op “namen of trekkers”, maar op een divers, veelzijdig en kwalitatief goed programma. Op deze wijze wordt het voor publiek aantrekkelijk nieuwe bands en artiesten te ontdekken in eigen stad bij podia en locaties – die normaliter niet of nauwelijks programmeren – op onderlinge loopafstand en in sfeervolle setting.

Voor alle informatie over de Popronde in een stad en voor Popronde merchandise bezoek je de infostand bij een centraal gelegen Popronde locatie. De locatie van de infostand wordt per stad in het programmaboekje en op de kaart (te vinden op de stadspagina) aangegeven met de I van informatie. Hier kun je naast alle informatie over de acts, aanvangstijden en route ook unieke Popronde merchandise vinden zoals t-shirts, CD-boxen of het jubileumboek ‘Ietsjes meer dan 25 jaar Popronde’.

 

Vergelijkbare evenementen

Muziek

Ana Popovic (US)

do 12 okt. 2023 20:45
Muziek

Buitenconcert door Phil Summer in Zuidhoven

di 27 jun. 2023 19:30
Muziek

Buitenconcert door Phil Summer op het Statenplein

di 20 jun. 2023 19:30
Muziek

Laudate Dominum

za 10 jun. 2023 20:00
Muziek

The Hillbilly Moonshiners

vr 5 jan. 2024 21:00
Muziek

Gibbs

za 30 sep. 2023 20:30