UITagenda

Popronde Dordrecht

zo 8 okt. 2023
15:45

Op zondag 8 oktober zet Muziekpodium DJS de deuren open voor de jaarlijkse Popronde. Om 15.45 uur treedt Amaguk op, om 17.15 uur gevolgd door Newt.

Amaguk is een driekoppige band uit Rotterdam die jazz en rock mixt. Ze ontmoetten elkaar in Nederland waar ze studeerden aan verschillende conservatoria, die van Den Haag en Rotterdam. Ze kwamen begin 2018 samen. Amaguk speelt zonder bas, wat al een uitdaging op zichzelf is. Kneebody, Colin Stetson en Reinier Baas zijn hun inspiratiebronnen.

Line up: Daniel Denis – gitaar/effecten, Alba Gil Aceytuno – sax/keys, Alex Coulon ñ drum/percussie.

Newt is nieuw en Nederlands en is een nieuw project van de in jazz en pop geschoolde Amsterdamse muzikant en multi-instrumentalist Bob Hoving. Groovende drums, dromerige gitaren, jazzy sferen en popmelodiën die in je hoofd blijven hangen, je hoort het allemaal terug. Newt is niet in één genre te vatten. Laat je bezweren door de absurditeit van het alledaagse!

De Popronde biedt voor (nog) onbekende acts de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied ñ buiten de mainstream om ñ in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum-ën-bass, van rock tot blues; bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden circa honderd acts uit de meer dan duizend aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en geen wedstrijd.

Het publiek kan, gewapend met een programmaboekje, van act naar act ‘zappen’. De acts die spelen zijn afkomstig uit heel Nederland en krijgen middels de Popronde de mogelijkheid zich te presenteren voor publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Popronde is een kweekvijver en het festival is een opstap naar zalen en festivals buiten de eigen regio, naar een groter publiek en naar een mooie carriëre in de muziek.

De Popronde vindt plaats in een circuit van laagdrempelige locaties die onderling verschillen qua grootte en sfeer. Daardoor kan men op 1 avond, gratis, veel acts checken. Daarbij ligt het accent niet op ‘namen of trekkers’, maar op een divers, veelzijdig en kwalitatief goed programma. Op deze wijze wordt het voor publiek aantrekkelijk nieuwe bands en artiesten te ontdekken in eigen stad, bij podia en locaties die normaliter niet of nauwelijks programmeren, op onderlinge loopafstand en in sfeervolle setting.

YouTube

YouTube

Vergelijkbare evenementen

Muziek

Cultuurschok: afterparty Cultuurnacht

za 14 okt. 2023 22:30
Muziek

Gosse Bosma + My Own Army + Francesco Daniël + D-Drecht Planet

vr 19 jan. 2024 21:00
Muziek

Studio Brandstof: Jonathan Rhodes

vr 27 okt. 2023 19:30
Muziek

Studio Brandstof: Lucas Laufen (AU) & Hayfitz (US)

vr 13 okt. 2023 19:00
Muziek

Studio Brandstof: Yellofox

vr 6 okt. 2023 22:30
Muziek

CLAN OF XYMOX & MORE (BLACK-OUT 11TH EDITION)

vr 23 feb. 2024 19:30