UITagenda

Preventie van middelengebruik op school “Van vroeger naar nu"

do 8 jun. 2023
13:00 - 17:00

Preventie van middelengebruik op school “Van vroeger naar nu”

Roken, blowen, drinken en gamen: veel leerlingen proberen weleens iets uit tijdens hun middelbareschooltijd. Hoe ga je om met eventuele problemen door gamen, gokken, alcohol of drugs? En misschien nog belangrijker: hoe voorkom je ze?
Wil je hierover meer weten, kom dan op donderdagmiddag 8 juni naar de kennis- en inspiratiemiddag in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.

Een school die wil inzetten op preventie van middelengebruik, heeft een heleboel mogelijkheden die effectief zijn. Deze zijn bijvoorbeeld gericht op de ontwikkeling van sociale vaardigheden, deskundigheidsbevordering voor ouders en docenten en werken aan een gezond schoolklimaat.

Deze middag, georganiseerd door Novadic-Kentron Preventie en het Nationaal Onderwijsmuseum, staan we samen stil over hoe er vroeger binnen het onderwijs voorlichting werd gegeven over (de gevaren) van drugs en alcohol? Is dit anders dan vandaag de dag? Ontdek het tijdens de lezingen van medewerkers van Novadic-Kentron en het Trimbos Instituut. Daarna gaan we in gesprek met professor Pieter Tops over de vraag of er ook voorlichting moet komen over de maatschappelijke gevolgen van alcohol- en drugsgebruik in de samenleving.  

Wil je weten of jouw school al goed bezig is? Kom dan naar deze kennismiddag.
We delen de laatste inzichten met jou en gaan met je in gesprek tijdens een boeiend en leerzaam programma. Toegang is € 10 per persoon, inclusief toegang tot het museum. Meld je meteen aan.

Vergelijkbare evenementen

Overige activiteiten

Caribbean Market

za 1 apr. 2023 12:00
Overige activiteiten

Amusetour

zo 16 apr. 2023 12:00
Overige activiteiten

Caribbean Market

za 1 apr. 2023 12:00
Overige activiteiten

Familiezondag

zo 30 apr. 2023 11:00
Overige activiteiten

Museumweek

za 1 apr. 2023 - vr 7 apr. 2023
Overige activiteiten

Dordrecht Pakt Uit

za 8 apr. 2023 10:00