Events

Rondje Langs de Kerk

za 2 okt. 2021
14:00 - 17:00

De eeuwenlange aanwezigheid van verschillende geloofsgemeenschappen; hun verhalen vormen een levend archief dat het karakter van Dordrecht mede zichtbaar maakt. Wandel je door Dordrecht dan zie je de geschiedenis aan je voorbijtrekken.

Van de plek waar de eerste Sint Sura kapel stond loop je zo van de middeleeuwse kerken naar de moderne kerkgebouwen. Dordrecht laat met haar kerken zoveel meer zien dan een enkele tijd, zoveel meer dan het verhaal van een generatie. De verhalen van en in de kerkgebouwen en hun geloofsgemeenschappen is een samengaan van grote en kleine geschiedenissen van alle Dordtenaren die er wonen en ooit gewoond hebben. Tijdens de optocht zal bij zeven kerken de gelegenheid zijn om de kerk te bezichtigen en deel te nemen aan een kort programma.

Elk gebouw en elke deelnemende geloofsgemeenschap doet dat op haar eigen manier: met woord en geluid, met beeld of beleving. De kerken zullen vanwege de feestelijke gebeurtenissen aandacht geven aan kerkelijke feesten en de betekenis van de kerk voor de stad anno 2021. Daarnaast zal het programma gericht zijn op ontmoeting, met aandacht voor het thema eenzaamheid.

De route zal gaan langs de volgende kerken: Trinitatiskapel (beginpunt), Sint Anthoniuskerk, Singelkerk, Wilhelminakerk, Kruiskerk, Augustijnenkerk, Oud-Katholieke Kerk, Grote Kerk (eindpunt).