Events

Rond Uit Dordrecht

di 31 mei 2022 - vr 3 jun. 2022

Fietsvierdaagse in en om Dordrecht.

Op verschillende dagen wordt langs landschapskundige elementen gefietst die duidelijke sporen vertonen van de alweer 600 jaar geleden plaatsgevonden overstromingen. Ook worden plaatsen bezocht die een duidelijke relatie hebben met water.

De eerste drie dagen wordt gefietst door drie verschillende drie waterschappen. De laatste dag kent als thema de World Bicycle Day, die op 3 juni plaatsvind.

Vertrekken kan tussen 9.00 en 11.30 vanaf het gebouw van GSC/ODS, Nieuwe Noordpolderweg 30 Dordrecht (2 km van het historische centrum). Deelnemers kunnen elke dag kiezen uit de afstanden: 30, 50 of 80 kilometer.

31 mei

601 jaar geleden voltrok zich een ‘langzame’ ramp die de Biesbosch en de omgeving van Dordrecht voorgoed heeft veranderd. Wij kennen dit als de Elisabethvloed. De gevolgen zijn nog steeds goed te zien. Er zal daarom op deze dag door het gebied van waterschap Hollandse Delta gefietst worden, langs plekken die nog steeds de restanten laten zien van de verwoestende Elisabethvloed. En natuurlijk over de mooie nieuwe prins Clausbrug.

1 juni

601 jaar geleden voltrok zich een ‘langzame’ ramp die de Biesbosch en de omgeving van Dordrecht voorgoed heeft veranderd. Op deze tweede dag zal er door het Waterschap Brabantse Delta worden gefietst. Ook hier wordt gefietst langs plaatsen die nog goed de sporen zichtbaar maken van de overstromingen en de wederopbouw bijna 600 jaar geleden.

2 juni

Op deze derde dag fietsen zijn de routes uitgezet in het waterschap Rivierenland. Hier wordt zichtbaar dat de watersnood 601 jaar geleden tot veel, nog steeds zichtbare bedrijvigheid heeft geleid, zoals onze wereldberoemde baggerindustrie. De Elisabethvloed vormde daarmee het karakter van het Nederlandse landschap en (polder)politiek. Ook vandaag wordt er gefietst langs de sporen die de overstromingen hebben achtergelaten.

3 juni

World Bicycle Day. Sinds 2018 is 3 juni elk jaar de wereld fietsdag voor de Verenigde Naties. Voor ons een reden om juist op deze dag ontmoetingsplaatsen te vinden die op een leuke manier met fietsen zijn verbonden. De routes gaan deze dag over het eiland van Dordrecht, de Meijerij van Breda en West Brabant waar je langs de nieuwste vaart gaat. Gebieden die bij uitstek geschikt zijn om ‘gezellig’ doorheen te fietsen.

Vergelijkbare evenementen

Overige activiteiten

Zomerconcert Drechtsteden Jeugdensemble (DJE)

vr 24 jun. 2022 19:00
Overige activiteiten

ToBe op Wantijpop

za 18 jun. 2022 13:00
Overige activiteiten

Beter Naar Buiten Fair & Opening Experience Center

za 4 jun. 2022 10:00
Overige activiteiten

WHOP goes pop

di 28 jun. 2022 10:00
Overige activiteiten

Open Podium ToBe Muziek

za 28 mei 2022 14:00
Overige activiteiten

WHOP goes pop

di 24 mei 2022 10:00