Events

Speuren en ontdekken tijdens de Week van Ons Water

za 16 okt. 2021 - zo 31 okt. 2021

Van 16 tot en met 31 oktober is het de Week van Ons Water. Door heel Nederland worden er dan allerlei wateractiviteiten georganiseerd. Ook Duurzaamheidscentrum Weizigt doet dit jaar mee met spetterende activiteiten.

 WaterOntdekPlek

De Week van Ons Water begint bij Weizigt al een dagje eerder. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober staat op Stadsboerderij Weizigt een spannend watertoestel: de WaterOntdekPlek. Hier kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken hoe we in Nederland droge voeten houden. Rivieren, polders, stuwen en uiterwaarden, je ontdekt het allemaal. Trek dus je kaplaarzen aan en kom naar de Stadsboerderij.

Nieuwe Waterspeurtocht

Op vrijdagmiddag 15 oktober wordt ook de nieuwe Waterspeurtocht in het Weizigtpark feestelijk geopend. In het park zijn in de bomen 14 grote waterdruppels te vinden. Met een speurblad in de hand ga je op zoek. Onderweg test je je waterkennis en kun je ook een aantal doe-opdrachten uitvoeren. Jongen kinderen kunnen aankruisen welke waterplaatjes ze gezien hebben. De speurbladen zitten in een bakje aan het toegangshek van het terrein, aan de zijde van het Koetshuis. Na de Week van Ons Water blijven de druppels nog een tijdje in het park hangen.

 Antwoorden en watertips

Heb je de Waterspeurtocht gelopen en ben je benieuwd of je alle vragen goed had? Kijk dan voor de antwoorden op www.weizigt.nl/weekvanonswater. Op deze pagina vind je ook nog allerlei leuke wateruitjes in de regio. Leuk voor in de herfstvakantie!

Heb jij zelf nog een goede watertip? Schrijf die op het strookje van het speurblad en lever dit in. De beste tip wordt beloond met een wateruitje voor het hele gezin!

 

Vergelijkbare evenementen

Overige activiteiten

NRG Battles

zo 21 nov. 2021 13:00
Overige activiteiten

Bouw je geheime minihut

vr 29 okt. 2021 14:00
Overige activiteiten

Wilgenteen vlechten

za 13 nov. 2021 09:30
Overige activiteiten

Wilgenteen vlechten

za 6 nov. 2021 09:30
Overige activiteiten

Heilig of Profaan? De versiering in kerken en synagogen in de oudheid

ma 7 mrt. 2022 20:00
Overige activiteiten

120 jaar JNF in Israƫl

ma 24 jan. 2022 20:00