Events

Spotlights On Talkshow

wo 16 nov. 2022
19:00

Drechtsteden in de schijnwerpers

Een project in het kader van 600 jaar Elisabethsvloed

Van 14 tot en met 19 november staat onze regio in de schijnwerpers. Het Drierivierenpunt en de vier grote bruggen worden op een betoverende wijze verlicht.

Het is 600 jaar geleden dat de Elisabethsvloed Dordrecht deed overstromen. Om dit te herdenken is er bij vier bruggen in de regio en bij het Drierivierenpunt bijna een week lang een prachtig lichtspektakel te zien.

Grote lichtbundels zullen een verhaal vertellen vanaf de bruggen tussen Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht en Dordrecht en vanaf de brug De Noord. Kortom een prachtig lichtspektakel voor kijkers.

Kunstmin sluit aan bij dit project met een reeks van vier talkshows waarin inhoud, kunst en muziek samenkomen en waarbij aansprekende gasten uit literatuur en (beeldende) kunst met zijn of haar deskundigheid in relatie tot water centraal staat.

Onze speciale gast op deze avond is fotograaf Anja de Jong. Een terugkerend thema in haar werk is de klimaat- en waterproblematiek. Na een langdurig fotografisch onderzoek naar de architectonische ruimte, verlegde ze haar werkterrein om op zoek te gaan naar het wereldwijde niemandsland in ‘Borderland’.

Hieruit volgden projecten als: ‘Moldava’s Water’ en Chile’s Water’ en ‘Ice Edge’, waarvoor ze naar de ijsgrens reisde. In De Jong’s foto’s gaat het vooral om het handelen van de mens en de sporen die deze daarmee nalaat in zowel het cultuur- als natuurlandschap. Momenteel onderzoekt Anja de Jong als Stadskunstenaar van Dordrecht hoe de stad omgaat met het water en de existentiële dreiging door klimaatverandering.

De presentatie is in handen van schrijver, dichter en kleinkunstenaar Frank van Pamelen. Op dit moment is hij ondermeer colomnist op NPO 1 en bij het Brabants taalblad.

Eva van Pelt verzorgt de muziek. Ze noemt zichzelf muzikaal maker. Ze maakte performances, concerten en muziekvoorstellingen en zoekt altijd naar vormen waarin het contact met haar publiek centraal staat. 

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen

Kunstmin | Peter vs. Wolf

do 29 dec. 2022 19:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Peter vs. Wolf

wo 28 dec. 2022 15:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Peter vs. Wolf

di 27 dec. 2022 19:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | High Wine met Marjolein

ma 26 dec. 2022 15:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Peter vs. Wolf

ma 26 dec. 2022 15:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | High Wine met Marjolein

za 24 dec. 2022 20:00