Events

Sven Ratzke – Where are we now – 21:00u

vr 14 mei 2021
21:00

Deze show wordt vanavond twee keer gespeeld bij Kunstmin. Om 19:00 uur en om 21:00 uur. Duur: circa 60 minuten.

Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, bewees hij eerder met zijn show ‘Starman’ al. De show zorgde wereldwijd voor furore en was te zien in het Energiehuis. Ratzke laat in deze show een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet.

Vergankelijkheid, liefde en de dood zijn terugkerende thema’s in Bowies oeuvre. Daarnaast neemt Ratzke, zanger en entertainer, je mee in de vele absurdistische verhalen die tussen fantasie en werkelijkheid balanceren. De mythe wordt gevierd in deze show, die na Berlijn, New York en Sydney nu ook eindelijk in Nederland te zien is! Van ‘Ground control to Major Tom’ tot ‘Look up here I’m in Heaven’. Gehuld in prachtige kostuums, neemt Ratzke je mee door het haast filmische universum van Bowie. Van personage naar personage, van scène naar scène.

Met nieuwe en spannende arrangementen duiken Ratzke en zijn pianist Christian Pabst in het repertoire van Bowie. Grote hits als ‘Heroes’ en ‘Let’s dance’, juweeltjes als ‘Ashes to ashes’ en ‘Lady grinning soul’, erfgoed zoals ‘Lazarus’ en nieuw geschreven songs komen voorbij. Beleef deze nummers in al hun schoonheid, tot de essentie ontbloot.

‘Sven Ratzke zingt Bowie met intens en beheerst pathos.’ – ★★★★ NRC

‘Een showman van een heel bijzonder kaliber. In zijn grappige en bizarre verhalen verliest men zich maar al te graag. Een buitengewoon ontroerende en opwindende avond.’ – ★★★★★ Berliner Morgenpost

‘Een prachtige emotioneel hommage aan Bowie.’ – ★★★★ De Telegraaf