UITagenda

The Ratko Zjaca Reunion Quartet

zo 12 nov. 2023
15:00

Op zondagmiddag 12 november speelt The Ratko Zjaca Reunion Quartet in Muziekpodium DJS.

Centraal in het kwartet staat gitarist Ratko Zjaca en zijn originele composities. Zijn composities zijn vereeuwigd op vele cdís, opgenomen met vooraanstaande internationale musici uit de wereld van jazz en moderne improvisatie. Zijn stijl is ooit omschreven als een ëeclectische mix van Europese invloeden met Amerikaanse traditie’.

Ratko speelt met zijn vaste Nederlands kwartet, een geroutineerde band van virtuoze topmusici waarmee hij meer dan een jaar concerten verzorgt. Het kwartet is tevens een hereniging van studiegenoten van het Rotterdams Conservatorium, vandaar het ëreunioní in de naam.

Stan Mitrovic heeft langere tijd met Ratko gespeeld en is ook te horen op de eerdergenoemde cdís met internationale musici. Nick McGuire is een veel gevraagde contrabassist met uitstekende timing en een unieke toon. Op zeer jonge leeftijd opgeleid in de UK en later in Nederland. Naast lesgeven en schnabbelen gaat hij de creatieve uitdaging aan met dichters, tekenaars, dansers en iedereen die begaan is met het produceren van originele geluid en beeld onder het motto: ‘ there’s more to music than meets the eye ë.

Taco Gorter staat bekend als een drummer met een passie om te spelen en een talent voor jazz, funk, latin, salsa en samba. Taco heeft gespeeld in clubs en op festivals in binnen- en buitenland en heeft een formidabele carriËre opgebouwd als drummer, percussionist en componist. Zijn spel is op talloze albums vastgelegd.

Line up : Ratko Zjaca – gitaar, Stan Mitrovic – saxofoon, Nick McGuire – contrabas, Taco Gorter – drums.

> 25 jaar € 11,00

< 25 jaar € 6,00

Vergelijkbare evenementen

Muziek

Popronde Dordrecht

zo 8 okt. 2023 15:45
Muziek

80’s classics

za 6 jan. 2024 23:00
Muziek

MegaMuziekQuiz

za 6 jan. 2024 19:30
Muziek

It’s Not a Phase, Mom!

za 9 dec. 2023 22:00
Muziek

Brandstof: Game Night

do 5 okt. 2023 19:00
Muziek

Kerstconcert door Jongerenkoor Loïs: Verwachten

do 14 dec. 2023 19:30