UITagenda

Theater Het Weeshuis: Sugar Works

za 7 okt. 2023
19:30

Een bitterzoete theaterexcursie langs het slavernijverleden van Dordrecht.

Vanaf 2 september speelt Theater Het Weeshuis de locatievoorstelling Sugar Works. Acteurs, dansers en een zangeres voeren het publiek langs plekken die een rol speelden in de geschiedenis van de Dordtse suikerindustrie. Bijna drie eeuwen lang verdiende Dordrecht kapitalen met de productie van suiker, dankzij slavernij. Maar hoe vertel je zo’n geschiedenis? Met woede of als iets beschamends? Of als een plechtige herdenking? Een internationale cast biedt verschillende perspectieven op de geschiedenis en op de actualiteit. Behoort de slavernij wel echt tot het verleden? Sugar Works is een prikkelende theaterwandeling met live gezongen barokmuziek en Afrikaanse dans en brengt een ode aan verzet en het verlangen naar verzoening.

De tocht begint in het Dordts Patriciërshuis en eindigt bij het Dordrechts Museum. Maximaal dertig deelnemers met koptelefoons volgen de acteurs. De eerste voorstelling is op zaterdag 2 september. Er volgen er nog tien op alle zaterdagen en zondagen tot begin oktober.

Sugar Works is ontwikkeld door regisseur Ellen Honings en tekstschrijver Erik-Ward Geerlings. Samen maakten ze eerder de succesvolle locatievoorstellingen Bezoek de Bleijenhoek (2021) en Happy End (2022). Sugar Works is de derde voorstelling in een reeks, waarin cultureel en historisch erfgoed van de stad Dordrecht wordt gebruikt om de actualiteit te bevragen. Met de stad als decor, in een mix van documentaire en fictie, creëren de makers een intieme en avontuurlijke belevenis.

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen

Kunstmin | WONEN! JE HUIS = JE THUIS

di 17 okt. 2023 19:00
Lezing
Theatervoorstellingen

Kwatsch: Joods cabaret

ma 4 mrt. 2024 20:00
Theatervoorstellingen
Voor kids

Bubbelbabbelbos

wo 18 okt. 2023 15:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | The Wanderers – The Wanderers Play Elvis - The Sun Sessions (première)

vr 6 okt. 2023 20:00
Theatervoorstellingen

Theater Het Weeshuis: Sugar Works

zo 8 okt. 2023 14:30
Muziek
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Ars Musica Concertkoor en Orkest - Wonderkind Felix o.l.v. Patrick van der Linden

za 28 okt. 2023 20:00