Events

Tij Festival

vr 15 okt. 2021 - zo 24 okt. 2021

Van 15 tot en met 24 oktober verandert de stad Dordrecht tijdens Tij Festival in een fantasiewereld. Tijdens het Festival wandel je langs kunstwerken, lichtprojecties en interactieve projecten. De werken vertellen een belangrijk verhaal, het verhaal van klimaatverandering. Verschillende kunstenaars zijn uitgenodigd om speciaal voor dit festival werk te ontwikkelen. De eerste kunstwerken zijn vandaag bekend gemaakt.

Abstract weerstation

De kraanbaan op de Staart is het decor voor het eerste werk. Kunstenaarscollectief Blauwe Uur ontwikkelt hier een abstract weerstation dat bestaat uit licht, geluid en videoprojecties op de constructie van de Kraanbaan. Door gebruik te maken van realtime data als windsnelheid, temperatuur en luchtdruk verandert het kunstwerk terwijl je ernaar kijkt.

Onzekerheid van het bestaan

Kunstenaar Alaa Minawi laat tijdens het festival bestaand werk zien. Waar klimaatverandering voor sommigen een abstract iets is, worden anderen wereldwijd al geconfronteerd met de gevolgen van een stijgende zeespiegel. ‘My light is your light…’ gaat over de onzekerheid van het bestaan. De zes levensgrote figuren verbeelden een familie op de vlucht gloeiend in het donker.

Onderwaterplein

De speelplaats op het Houthavenplein wordt in samenwerking met diverse Dordtse partijen tien dagen lang volgepompt met een laag water uit de Wantij. Iedere dag opnieuw kun je hier eb en vloed ervaren. Ontdek, gebruik je fantasie en maak op een speelse manier kennis met klimaatverandering.

Biesboschhal

Het kloppende hart van het festival is in de Biesboschhal op de Staart. Bekijk een film, luister naar de verhalen van de kunstenaars en leer meer over de Staart als vluchtplaats voor overstromingen. Vanuit het festivalhart vertrekken ook verschillende gidsen. Iedere gids geeft je vanuit zijn of haar eigen achtergrond, bijvoorbeeld historie, klimaatwetenschap of kunst, een eigen kijk op het thema.`

Klimaatverandering

Het eiland van Dordrecht verandert langzaam door klimaatverandering. Als we dit negeren wordt de kans op een overstroming groter. Dat Dordrecht onder water kan lopen heeft de geschiedenis al meerdere keren bewezen. Tij Festival vindt het daarom belangrijk dat de stad en haar inwoners op tijd gaan nadenken over de gevolgen van het stijgende water.

Meer informatie
Heb je een vraag of opmerking. Neem contact op via: info@tijfestival.nl
Facebook
Website Tij Festival

Vergelijkbare evenementen

Evenement
Overige activiteiten

Top Naeff op zondag

zo 4 jul. 2021 15:15
Evenement
Overige activiteiten

Top Naeff op zondag

zo 4 jul. 2021 13:00
Evenement

Ladiesrun Dordrecht - Ren voor haar leven

za 9 okt. 2021 09:30
Evenement

Vrouwen lopen voor Vrouwen - Biesbosch wandeling

za 11 sep. 2021 08:30
Evenement

Goede Doelen Molentocht

za 3 jul. 2021 08:00
Dordtse Feesten
Evenement
Theatervoorstellingen
Voor kids

Ranja Feesten

di 27 jul. 2021 12:00