UITagenda

TrösT Matinee - Vox Singularis Duo

zo 12 mrt. 2023
15:00 - 16:30

Voor een ieder die ervaart wat verlies betekent in zijn of haar leven, organiseert Villa TrösT Drechtsteden een serie concerten. Per concert worden er uiteenlopende muzikale stijlen, zoals klassiek en middeleeuws, maar bijvoorbeeld ook luisterliedjes ten gehore gebracht. Hier werken voornamelijk studenten van het conservatorium aan mee in wisselende bezetting. De matinees worden op de tweede zondag van de maand georganiseerd.

Vandaag zal optreden: Vox Singularis Duo, bestaande uit Ilein Bermúdez Campos (cello/zang) en Laura González Badenes (cello).

De in Spanje geboren celliste Laura González Badenes volgde haar bachelor Klassieke Muziek aan het Conservatorio Superior de Valencia in Spanje en haar master aan het Codarts conservatorium in Rotterdam, bij Herre-Jan Stegenga. Ze volgde ook masterclasses bij onder andere Roger Regter, Joachim Eijlander, Tilmann Wick, Beatriz Blanco en Ángel Luis Quintana.

Sinds 2017, inmiddels gevestigd in Nederland, werkt ze samen met diverse orkesten, zoals het Brabant Sinfonia, Noordpool Orkest het het Orchestra of Tomorrow. Op het gebied van de kamermuziek is ze lid van het Alma Sola Cello Quartet en het Hyrax Pianotrio, met wie ze op diverse Nederlandse podium optreedt. Laura werkte ook mee aan televisieprogramma’s, zoals het programma ‘Op zoek naar Maria’, als celliste van de liveband.

Ilein Bermúdez Campos is een in Venezuela geboren Nederlandse celliste en zangeres. Ze studeerde af aan het Conservatorio Nacional de Música Juan José Landaeta in Venezuela en volgde masterclasses met wereldbekende cellisten als Frans Helmerson, Arto Noras, Philippe Müller en Roel Dieltiens. In Venezuela maakte ze deel uit van verschillende professionele orkesten en ensembles. In 2000 won ze de derde prijs van de internationale Latijns-Amerikaanse Cellocompetitie Carlos Prieto in Mexico.

Ze kwam naar Europa met een exchangeprogramma van de Musikhochschule in het Duitse Münster en behaalde aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag haar diploma Muziekeducatie en haar master cum laude in Muziekeducatie aan het Londense University College. Momenteel volgt Ilein een master aan het Rotterdamse conservatorium Codarts; als cellist in het Tango departement en als zangers in het Latin departement. Ilein is actief als zangeres, celliste en muzieklerares en ze treedt op met verschillende ensembles.

Op het programma staat:

Cello Duo

  • Sonate no. 1 – Vivaldi 
  • Sonate no. 2, Spiritoso en Cantabile -Telemann  
  • June Barcarolle – Tsjaikovski
  • Oblivion – Piazzolla 
  • Koyaanisqatsi – Philip Glass 

Cello en Zang

  • Honrar la vida – Eladia Blázquez 
  • Alfonsina y el mar –  Ariel Ramírez (muziek), Félix Luna (tekst) 
  • El día que me quieras – Carlos Gardel (muziek), Alfredo Le Pera (tekst)
  • Jacinto Chiclana – Piazzolla (muziek), Jorge Luis Borges (tekst)

Wil je het concert ook bijwonen? Bekijk dan hier de details. Na het concert ben je van harte welkom in Villa TrösT, voor een goed gesprek en een consumptie (bij de toegangsprijs van € 10 inbegrepen).

Vergelijkbare evenementen

Muziek

It’s Not a Phase, Mom!

za 20 mei 2023 22:00
Muziek

Live Rock Karaoke Band – Summer Edition

vr 9 jun. 2023 21:00
Muziek

Dulfer! Total Response

vr 22 sep. 2023 21:00
Muziek

Fix (12+)

vr 26 mei 2023 20:00
Muziek

Van Dik Hout

vr 31 mrt. 2023 21:00
Muziek

Concert op het Kam-orgel door Marcus Bergink

za 5 aug. 2023 15:30