Events

Wintervuur | Kerstkomedie van Kunstmin

ma 27 dec. 2021
19:30

Vrolijke feelgood kerstkomedie voor de hele familie

Een verhaal vol warmte en wintervuur

Kunstmin bezorgt je deze kerstmis een supervrolijke muzikale en bij tijden romantische feelgoodshow voor de hele familie. Met livemuziek, een zangkoor, verhalen, circusacts, gezelschapsspellen, romantiek én een hoopvolle blik naar de toekomst. Een verhaal vol warmte en wintervuur!

We kunnen allemaal wel een flinke portie extra kerstmagie gebruiken. Dat vinden ook de twee jonge kerstfanaten Jack en Alice. Samen met de kerstman zetten zij het beste kerstfeest ooit voor jou op touw, en zijn ze vastbesloten daarbij het c-woord te vermijden. Tijd om vooruit te kijken!

Intussen aarzelt de kerstman of hij kan komen opdagen. Gezien het virus begeeft hij zich op dit moment nog steeds niet zo graag onder de mensen. Zijn trouwste fans Jack en Alice staan voor de uitdaging er zonder ‘die ouwe’ toch een feest van te maken. Ondertussen durven ze zelf niet toe te geven aan de gevoelens die ze inmiddels voor elkaar hebben.

Gaat het hen lukken het kerstfeest, en daarmee ook het jaar 2021, te redden? Ga het zien!

Wie doen mee?
Jack wordt gespeeld door Steyn de Leeuwe. Hij was eerder cabaretier en nu acteur bij onder meer Theater Rotterdam. Alice wordt gespeeld door Katelijne Beukema. De actrice en theatermaker studeerde in 2018 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en speelde bij diverse gezelschappen in Nederland en België. Het komische script is van Wolter Muller, hij schreef ook de feelgood kerstkomedie ‘Reina de Fox’. Opnieuw zijn ook muzikaal leider Hans Cassa en decor- en kostuumontwerper Anneloes van der Assem van de partij, zij werkten eveneens mee aan ‘Reina de Fox’. Regisseur Maurits van den Berg is theatermaker en regisseur bij Berg & Bos, Toneelschap B&D, Bontehond en Theatergezelschap Jakop Ahlbom.

Naast dit professionele artistieke team spelen meerdere amateurspelers mee. 

Credits
Maurits van den Berg, regie; Katelijne Beukema (Alice); Steyn de Leeuwe (Jack); Wolter Muller, script; Hans Cassa, composities & muzikale leiding; Anneloes van der Assem, decor & kostuums.

'Wintervuur' wordt mede mogelijk gemaakt door Gouden Bedrijfsvriend HSU.nl. Met dank aan het Prins Bernard Cultuurfonds en Fonds Sluyterman en Van Loo.

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen
Voor kids

Het tinnen soldaatje

wo 29 dec. 2021 15:00
Theatervoorstellingen
Voor kids

Museum op z'n kop (4+)

zo 12 dec. 2021 15:00
Theatervoorstellingen

Op Verhaal | Couperus Culinair | Kunstmin

vr 28 jan. 2022 18:30
Theatervoorstellingen

Ketel 1 Installaties - Judith Nab | Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten | Kunstmin

za 11 dec. 2021 15:00
Theatervoorstellingen

Ketel 1 Installaties - Judith Nab | Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten | Kunstmin

za 27 nov. 2021 15:00
Theatervoorstellingen

Het KLEIN Toneel - Sint maakt vrienden

zo 5 dec. 2021 16:00