Events

World!: Rumbatá Quintet – Camino por Colombia

za 7 mei 2022
21:30 - 11:30

Zaterdag 7 mei neemt het Rumbatá Quintet de bezoekers van Muziekpodium DJS mee op een akoestisch en swingend ‘Camino por Colombia’ (Pad door Colombia).

In Colombia speelt muziek een belangrijke rol in het leven en geeft vooral vreugde en troost. Er wordt dan ook veel spontaan akoestisch gemusiceerd. Colombia heeft een zeer rijke muziektraditie van Afro-Colombiaans tot Indiaans, al dan niet met invloeden uit de klassieke muziek en jazz.

Het Quintet bestaat uit musici die allen intensief betrokken waren bij de verschillende formaties van Rumbatá, van het oorspronkelijke salsa-orkest tot de Big Band en de Beat Band. Zij kennen elkaar door en door en zijn goed op elkaar ingespeeld.

Het akoestisch musiceren is nieuw en ook de instrumentatie is aangepast. Zo zal er in plaats van piano accordeon gespeeld worden door Marc Bischoff, Gerrit Jan Binkhorst zal ook de Colombiaanse gaita ter hand nemen zoals hij al eerder gedaan heeft in één van de muziektheaterprogramma’s van bandleider Jaime Rodríguez. Ook Colombiaanse percussie-instrumenten zoals de tambora, güiro, capachos en maracas worden gebruikt.

Line-up: Jaime Rodríguez – tambora/zang, Frans Cornelissen – tuba, Gerrit Jan Binkhorst – sopraansaxofoon, Beatriz Aguiar – percussie/zang, Marc Bischoff – accordeon/zang.

De programmareeks World! brengt elke eerste zaterdag van de maand muziek van verschillende streken op de aardbol.

Vergelijkbare evenementen

Muziek

Wim Bevelander & Band - 40 Jaar kleinkunst

zo 29 mei 2022 19:00
Muziek

Hollands Jongeren Koor (HJK)

za 12 nov. 2022 20:00
Muziek

World!: Viviani Godoy – Roda de Samba

za 4 jun. 2022 21:30
Muziek

Bach cantate - Christ lag in Todesbanden

za 4 jun. 2022 19:30
Muziek

Feestconcert ter gelegenheid van ‘Arie J. Keijzer 90’

vr 10 jun. 2022 20:00
Muziek

Gregorian Grace

wo 1 jun. 2022 20:00