UITagenda

Yvette den Hartog - Verbinding bij rouw en verlies

za 25 mrt. 2023
14:45 - 16:15

Yvette den Hartog verzorgt regelmatig lezingen met als thema: jongeren in rouw. Het doel is om jongeren en hun omgeving te informeren over de ingrijpende veranderingen in hun levens na het verliezen van een dierbare en hen te ondersteunen in een dergelijke periode. Om jongeren te bereiken,te  informeren en te helpen waar en wanneer nodig. Ze spreekt uit ervaring: Yvette is vijftien als haar moeder plotseling overlijdt waarna zij ineens door andere jongeren aangesproken werd, die ook een ouder waren verloren. Ze kwam erachter dat veel van hen het lastig vonden dat het leven doorging en de aandacht was weggevallen.
Yvette startte een onderzoek naar de wensen en behoeften van jongeren in rouw en omschreef haar bevindingen in haar boek ‘Carpe Diem…Juist nu!’. Een handboek voor jongeren die een ouder moeten missen.
“Het viel me op hoe moeilijk we het vinden om in gesprek te gaan over het verlies. Hoe lastig het is om hulp te bieden of ontvangen.”
Ze ontwikkelde een tool waarmee nabestaanden de verbinding ook na de uitvaartweek zouden kunnen blijven voelen en niemand zich meer eenzaam zou hoeven voelen. En zo ontstond de rouw-app Condole.

Reserveer je tickets via de website

Vergelijkbare evenementen

Lezing

Ontmoetingen In Villa Augustus - Over sociale kakkerlakken en zorgzame oorwormen

di 11 apr. 2023 20:15
Lezing

Rebel with a Cause - Pink & Sea First with Dos Winkel

vr 14 apr. 2023 19:00
Lezing

Egyptomanie

vr 31 mrt. 2023 19:30
Lezing

Armoede lezing - Ralf Embrechts

do 30 mrt. 2023
Lezing
Overige activiteiten

In gesprek met Raoul de Jong

wo 15 mrt. 2023 20:00
Lezing

Ontmoetingen In Villa Augustus - Laurie Cluitmans & Elspeth Diederix

di 25 apr. 2023 20:15