Email niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie
Kerstvakantie 2022

InDordrecht Nieuwsbrief

Kom tijdens de kerstvakantie genieten in Dordrecht. Er is nog van alles te beleven voor jong en oud. De lichtjesroute Dwaalspoor leid je kriskras door de stad, voor kinderen is er Wintercircus Royal en het Crazy Springparadijs. Ga het water op en maak een winterse rondvaart door de Biesbosch of avondvaart door de verlichte binnenstad van historisch Dordrecht.
Dwaalspoor t/m 8 januari

Sprookjesachtige setting

De Dwaalspoor lichtjes wandelroute is tijdens de kerstvakantie te bewonderen. De route neemt je mee langs lichtkunst en lichtprojecties voor een magische tijdreis door het verleden van de stad
Bekijk de Decembermagie

Nog meer lichtjes

De winterse donkere dagen zijn uitermate geschikt om te genieten van magische lichtjes.

Lichtjesrondleiding Huis van Gijn

Net voor sluitingstijd kun je mee met deze bijzondere rondleiding door het museum dat enkel verlicht is door de lichtjes in de kerstboom en hier en daar een gaslampje.

Avondopening Museumtuin

Tijdens Dwaalspoor dwaal je letterlijk en figuurlijk door deze adembenemende lichtexpositie. Alleen open op vrijdag en zaterdagavond (niet op Oudjaarsavond), de rest van de week kun je vanaf de straat de expo bewonderen.

Carillon zet Grote Kerk in beweging

De lichtprojectie van Dwaalspoor laat de Grote Kerk, én de toren, meebewegen met het geluid van de klokken. De beiaardier speelt iedere woensdag van 20.00-23.00 uur tijdens Dwaalspoor.

Avondvaarten door verlichte binnenstad

Beleef de decembermagie vanaf het water met de avondvaarten. Stap aan boord op één van de boten van het Klein Schippersgilde.

Wandelen en meer langs de lichtjesroute

Erop uit met de kinderen in de Kerstvakantie

Dordts Wintercircus Royal

Geniet tot begin januari met het hele gezin van topartiesten van over de hele wereld. In de circustent aan de Laan van Europa in Dordrecht vind je spanning, sensatie en humor.

Crazy Springparadijs

Iedereen is welkom in het overdekte Crazy Springparadijs van 27 t/m 30 december en op 5, 6 en 8 januari. Een dag vol klauteren, klimmen en springen op spring- en luchtkussens.

Kerstvoorstelling Peter vs. Wolf

Een kerstvoorstelling vol muziek, waarbij alles en iedereen samenkomt; familie, goed én kwaad en de betekenis van een verhaal. Geniet met het hele gezin van deze sprankelende kerstvoorstelling. Meerdere data in Schouwburg Kunstmin.

Muizen en Etalage route

Zodra het licht uit gaat, bouwen de muizen een feestje in de etalages op Voorstraat West. Of ga op etalage avontuur met Rudi het Dordtse rendier. Schijn met het lampje van je telefoon en activeer de animatie.

Bekijk alle tips voor kids

Vuurwerkshow met Oud & Nieuw

Kom tijdens de jaarwisseling om 24.00 uur naar de spectaculaire vuurwerkshow op het Drie Rivierenpunt in Dordrecht. Insider tip: op de Merwekade en het Groothoofd heb je het beste plekje!
Bekijk de agenda

Het nieuwe jaar 2023 inluiden

New Years Eve

Op deze speciale avond dans je het nieuwe jaar in op de lekkerste reggaeton, latin hits gemengd met merengue, bachata, dembow en salsa. Poppodium Bibelot, 1 januari om 00.30 uur.

Nieuwjaarsduik

Duik het nieuwe jaar tegemoet op 1 januari 2023 in de Merwelanden in Dordrecht. Ben jij er ook bij samen met je vrienden en familie? Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Winterse Biesbosch fluistertochten

De Biesbosch is mooi in alle seizoenen! Ervaar de rust op het water in de winter tijdens de vaartocht met de open fluisterboot de Sterling. Tijdens de kerstvakantie iedere middag van 13.30 tot 14.30 uur vanaf Biesboschcentrum Dordrecht.
Info en reserveren

Volg InDordrecht op social media

078-7513000
vvvdordrecht@dordrecht.nl
indordrecht.nl