Kunstrondje Dordt - Cultuur proeven bij Kiss My Soul en Distilleerderij Rutte - meer exposities en UITagenda tips
Email niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie

InDordrecht nieuwsbrief

Kom cultuur proeven in Dordrecht met het Kunstrondje Dordt of bezoek één van de vele exposities in de stad. Zoals 'Kiss My Soul' in het Dordrechts Museum of de solo-expeditie van Gerhard Lentink in de Kunstkerk. We geven je wat UITagenda tips voor komende tijd dus ga er lekker op uit in Dordrecht. En de Dordtse handgeschilderde kerstballen zijn weer verkrijgbaar bij VVV!

Kunstrondje Dordt: nergens zoveel kunst en antiek

Het Kunstrondje Dordt is een wandeling langs galeries, kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten en musea. Allemaal in het historische centrum van Dordrecht, op loopafstand van elkaar. Elke eerste zondag van de maand halen kunst- en antiekliefhebbers hun hart op tijdens het Kunstrondje Dordt.
Lees alles over Kunstrondje Dordt

Cultuur proeven in Dordrecht

Bezoek de nieuwe expositie Kiss My Soul in het Dordrechts Museum over de verbeelding van de liefde anno nu. Of ga op zoek naar de oude ambachten van Dordrecht en neem een kijkje bij Distilleerderij Rutte. Het is nu dé ideale tijd om cultuur op te snuiven en te proeven.
Bekijk het Vlog en kom proeven

Kopstukken uit de schaduw

Het licht in Nederlandse schilderkunst is bekend maar dan is er ook schaduw met mooie beelden, contouren en silhouetten. Bezoek deze tentoonstelling in het Dordts Patriciërshuis met kopstukken uit de fotografie en papierknipkunst.
Meer over deze Kopstukken

Dwarsdoorsnede van een oeuvre

In deze grootste solo-expositie van het werk van de Dordtse kunstenaar Gerhard Lentink, blikt hij terug op 40 jaar kunstenaarschap. De verhouding van de mens als individu tot zijn omgeving en de dimensie van tijd daarin is het allesomvattende thema.
Lees meer over deze expositie

UITagenda tips voor de komende tijd

Brocante in de Grote Kerk

Kom struinen naar authentieke brocante en prachtige kerstversieringen en de mooiste schatten uit lang vervlogen tijden. De Grote Kerk is sfeervol verlicht tijdens dit evenement op 3 en 4 november.

Drechtstadloop 2023

Wil je meedoen met deze hardloopwedstrijd op 5 november? Je kunt kiezen voor 5 of 10 km of de halve marathon. Of kom de deelnemers aanmoedigen of sponsoren voor het goede doel!

Kinder sterrenkijkavonden

Sterrenwacht Mercurius organiseert in de wintermaanden speciale sterrenkijkavonden voor kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Iedere vrijdag- en zaterdagavond mogen de kinderen door een telescoop naar de sterren kijken en vragen stellen.

Candlelightconcerten

Duizenden kaarsen verlichten de Grote Kerk tijdens de sfeervolle Candlelight concerten op 11 en 24 november. Een reeks intieme, klassieke muziekconcerten in een prachtige sfeer.

Expeditiefestival Wanderlust

Het Energiehuis bied je werelden die je nog niet kent en prikkelt op 11 november al je zintuigen. Luister naar nieuwe geluiden, uitdagende concerten en beleef performances met bezoekers die zich net zoals jij graag laten verrassen.

Bekijk meer tips in de UITagenda
€ 11,50 per stuk/ 8 cm/ onbreekbaar

Dordtse Kerstballen: Op=Op

Geef deze kerst een Dordtse touch met de handgeschilderde Dordtse kerstballen van Margo Boers. De kerstballen met afbeeldingen van de Grote Kerk, Stadhuis, Pand Stokholm en Damiatebrug zijn verkrijgbaar bij VVV Dordrecht en in de VVV-webshop.
Bekijk ze in de VVV-webshop

Volg InDordrecht op social media

078-7513000
vvvdordrecht@dordrecht.nl
indordrecht.nl