Het begint met het Koningsdagconcert op woensdagavond en eindigt met een spetterende vuurwerkshow op donderdagavond.
Email niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie

InDordrecht Nieuwsbrief

Koningsdag in Dordrecht is een feest voor iedereen! Van de Oranjemarkt, Aubade en muziek in de gezellige binnenstad tot een spectaculaire vuurwerkshow als afsluiter. Het belooft weer een prachtige oranje dag te worden!

Koningsdag begint al op 26 april

Koningsdag begint al op woensdagavond 26 april met een spectaculair Koningsconcert op het Statenplein. Dit jaar komt er weer een fantastisch orkest naar Dordrecht, dé Utrechtse Studenten Bigband.
Lees meer over het Koningsconcert

Struinen over de Oranjemarkt

Koningsdag is dé dag om op zoek te gaan naar tweedehands parels. Eindeloos dwalen tijdens de Oranjemarkt langs alle kleedjes, tafels en kramen op zoek naar dat ene item. De Oranjemarkt bevindt zich tussen de Grotekerksbuurt richting de Visstraat en op de Sarisgang.
Meer over de Oranjemarkt

Aubade Stadhuisplein

De traditionele aubade bij het stadhuis is van 10.30 tot 11.30 uur en wordt afgenomen door burgemeester Wouter Kolff. Drum & Bugle corps Jubal, JD’s Big Band en de kinderkoor Kerkuiltjes trakteren de bezoekers op oude en nieuwe Hollandse liedjes.
Meer over de Aubade

Oranje gezelligheid

Veel cafés en restaurants doen wat extra's voor Koningsdag en in de winkels scoor je oranje items. De Dordtse binnenstad is op Koningsdag gevuld met gezelligheid en muziek.

Oranjebandshow

Op Statenplein van 13.00 tot 15.30 uur staan er bijzondere korpsen op het programma die er een wervelend optreden van gaan maken.

Finn's Koningshouse

Kom gezellig dansen op de heerlijk muziek van 078podcasts bij Finn's Koningshouse. Op Koningsdag vanaf 13.00 uur.

Rebel King Live

Kom vanaf 13.00 uur lekker van live muziek genieten bij het Rebel King Festival op het terras van Rebel Rebel.

Oranjeroute in Huis van Gijn

Even tot rust komen van de muziek? Tijdens de Oranjeroute kom je meer te weten over de monarchie, koningen en stadhouders en ontdek je waarom Koning Juliana ooit koffie dronk in het museum.

Vier Koningsdag in de wijken

Iedere wijk in Dordrecht heeft zijn eigen programma. Van rommelmarkten, magic show, fietsen versieren, spelletjes, een legerkamp tot muziek. Voor iedereen zit er wel een leuke activiteit bij!

Bekijk de UITagenda

Spectaculaire vuurwerkshow

De feestelijke Koningsdag wordt traditioneel met een knaller afgesloten met de vuurwerkshow op het Drierivierenpunt. Deze show is vanaf het Groothoofd en de Merwekade perfect te zien!
Meer over de Vuurwerkshow

Volg InDordrecht op social media

078-7513000
vvvdordrecht@dordrecht.nl
indordrecht.nl