Email niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie

Open Monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september 2022 zetten 70 monumenten in Dordrecht de deuren wagenwijd voor je open. Het is dé kans om een kijkje te nemen op plekken waar je anders nooit of niet zo snel zou komen!

Duurzame monumentenstad

Dit jaar is het landelijke Open Monumentendagen thema “Duurzaamheid”. Dat betekent dat panden die duurzaam zijn gerestaureerd of voor een duurzaam doel gebruikt worden (of werden) centraal staan.
Download programma met plattegrond

Neem alvast een kijkje

Dordt Vlogt ging ter inspiratie alvast langs bij Watertoren Buitenlust, brugwachter Teus en de Thuredrith Aula. Drie van de vele monumenten die dit weekend open zijn!
Bekijk de video

Muzikale monumenten

Het hele weekend genieten van bijzondere artiesten die het maken van muziek tot een kunst verheven hebben. Zaterdag en zondag staan in het teken van muzikale monumenten en zaterdag is het Nationale Orgeldag met veel orgelmuziek in verschillende kerken.
Bekijk het muzikale programma

Activiteiten tijdens dit weekend

    
 
      

Stadswandelingen onder leiding van een gids

Wandelingen van 1,5 uur langs Duurzame Monumenten op zaterdag 11 en zondag 12 september om 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Reserveren en starten bij VVV Dordrecht.

 
 
    
 
      

3 Pocketwandelingen

Om de keuze uit de vele monumenten wat makkelijker te maken zijn deze handige pocketwandelingen samengesteld. Je kunt kiezen uit 3 thema's: Gevelstenen, Historische Horeca en Hergebruik Brugwachtershuisjes.

 
 
    
 
      

Rondvaart ss Pieter Boele

Vanaf het Groothoofd vertrekt tussen 12.00 en 16.00 uur ieder uur de stoomsleper Pieter Boele. Een tocht van 45 minuten waarbij de monumenten vanaf het water te bewonderen zijn en de stoommachine te bezichtigen is.

 
 
    
 
      

BingoSpeurtocht voor gezinnen

Met deze spannende jacht door de oude binnenstad van Dordrecht gaan jullie op zoek naar diverse (bouwkundige) elementen op en aan diverse monumenten. Download de speurtocht door op de foto te klikken of haal hem bij VVV Dordrecht.

 
 
Bekijk alle activiteiten

Informatie

VVV Dordrecht aan de Spuiboulevard 99 is een uitstekend startpunt om de monumenten te gaan ontdekken. Je kunt er terecht voor al je vragen.

Programma

Programma met plattegrond, de pocketwandelingen en Bingospeurtocht zijn tijdens het weekend af te halen bij VVV, Grote Kerk, Augustijnenkerk en Buddingh.

Facebook

Zorg dat je op de hoogte bent van het laatste nieuws tijdens de Open Monumentendagen. Volg ons op Facebook.

Instagram

Mis al die mooie foto's van de Dordtse monumenten niet! Volg Open Monumentendagen Dordrecht op Instagram.

Dordrecht 5D app

Zittend op de bank thuis kun je ook ronddwalen langs de monumenten. Je kunt zelfs bij sommige binnenkijken! Download de interactieve app 'Dordrecht5D' en geniet van al het moois dat Dordrecht te bieden heeft.
Download de App

Volg InDordrecht op social media

078-7513000
vvvdordrecht@dordrecht.nl
indordrecht.nl