Damiatebrug Wolwevershaven Kuipershaven monument Dordrecht

Open Monumentendagen Dordrecht

Het zal je vast wel bekend voorkomen: gedachteloos met de telefoon in de hand door de stad lopen op weg naar een afspraak of snel van hot naar her om nog even boodschappen te halen. We zijn vaak druk druk druk, wat ervoor zorgt dat rustig om je heen kijken en verwonderen er nogal eens bij inschiet. Best zonde, want Dordrecht is juist zo mooi! En met ruim duizend monumenten bovendien een echte monumentenstad. De Open Monumentendagen is hét perfecte moment om hierbij stil te staan.

Dit jaar is het event op 11 en 12 september met een speciale editie vanwege corona; meer interactief maar altijd verrassend. Met diverse activiteiten in o.a. de buitenlucht. De activiteiten staan in het teken van het landelijke thema van de Open Monumentendagen: ‘Mijn monument is jouw monument’.

Monumentengids mee op pad!

Wil je nog meer informatie over diverse monumenten in Dordrecht? Neem dan de gids ‘Monumenten in Dordrecht’ mee op je route door de stad. De gids geeft meer achtergrondinformatie over ruim zeventig beeldbepalende panden en prachtige monumenten die in Hollands oudste stad te vinden zijn. De monumentengids is verkrijgbaar bij VVV Dordrecht en alle deelnemende monumenten.

VVV Dordrecht
Spuiboulevard 99, Dordrecht

Dordrecht - toeristen - plattegrond
Grotekerksbuurt Grote Kerk monument Dordrecht
Welke monumenten zijn open?
Ga naar het overzicht

Dordrecht echte monumentenstad

Dordrecht heeft ruim 1000 monumenten, waarvan diverse monumenten hun deuren openen voor geïnteresseerden tijdens de Open Monumentendagen. Het evenement is bij uitstek de gelegenheid om Dordrecht te bekijken op een manier die normaal vaak niet mogelijk is. Met in totaal 30.000 bezoekers stond Dordrecht in 2018 in de landelijke notering na Amsterdam op de tweede plek met het hoogste bezoekersaantal. Voor veel bezoekers dus de perfecte plek om de Open Monumentendagen door te brengen!