Damiatebrug Wolwevershaven Kuipershaven monument Dordrecht

Monumenten in Dordrecht

Dordrecht echte monumentenstad

Dordrecht heeft ruim 1000 monumenten, waarvan diverse monumenten hun deuren openen voor geïnteresseerden tijdens de Open Monumentendagen. Het evenement is bij uitstek de gelegenheid om Dordrecht te bekijken op een manier die normaal vaak niet mogelijk is. Met in totaal 30.000 bezoekers stond Dordrecht in 2018 in de landelijke notering na Amsterdam op de tweede plek met het hoogste bezoekersaantal. Voor veel bezoekers dus de perfecte plek om de Open Monumentendagen door te brengen!

Ontdek meer monumenten
Monument-Groothoofd

Open Monumentendagen in Dordrecht

Tijdens de de Open Monumentendagen op 10 en 11 september 2022 zetten ruim 25 monumenten de deuren wagenwijd voor je open. Het is dé kans om een kijkje te nemen op plekken waar je anders nooit of niet zo snel zou komen! Zodra er meer bekend is over het programma van 2022, verschijnt het op deze pagina.

Dordrecht monumentenstad
Dordrecht heeft ruim 1000 monumenten, waarvan ruim 25 monumenten hun deuren openen voor geïnteresseerden.  Het evenement is bij uitstek de gelegenheid om Dordrecht te bekijken en te laten zien aan een breed publiek.

 

Grote Kerk Grotekerksbuurt monumenten Dordrecht
Deelnemen aan de Open Monumentendagen 2022?
Klik hier voor het aanmeldformulier

Jouw monument Mijn monument

Bekijk hier de vlog van de Open Monumentendagen van 2021 met het thema ‘Jouw Monument Mijn Monument’. In 2021 werden er speciale activiteiten in de buitenlucht georganiseerd en kon je de stad ook digitaal ontdekken. Er waren diverse monumenten te bezoeken, muzikale monumenten en monumenten in beeld en verhaal. Kortom, mogelijkheden genoeg om de monumenten intens te beleven.

Monumentengids mee op pad!

Wil je nog meer informatie over diverse monumenten in Dordrecht? Neem dan de gids ‘Monumenten in Dordrecht’ mee op je route door de stad. De gids geeft meer achtergrondinformatie over ruim zeventig beeldbepalende panden en prachtige monumenten die in Hollands oudste stad te vinden zijn. De monumentengids is verkrijgbaar bij VVV Dordrecht en alle deelnemende monumenten.

VVV Dordrecht
Spuiboulevard 99, Dordrecht

Dordrecht - toeristen - plattegrond

Gratis Pocketwandelingen

Met de gratis pocketwandeling of speurtocht loop je op eigen gelegenheid een korte route langs speciale openluchtactiviteiten bij monumenten. Geen lange route, maar drie korte pocketwandelingen met als thema ‘Dordrecht en het Water’, ‘Dordtse Kleuren’ en ‘Mijn monument is jouw monument’ waar je langs monumenten loopt die een openbare functie vervullen. Download de pocketwandelingen

Speciaal voor gezinnen is er een pocketspeurtocht door de binnenstad. In de buurt van de grote kerk ga op avontuur en zoek je de letters van het raadsel. Download de pocketspeurtocht voor gezinnen

Bij VVV Dordrecht zijn de wandelingen ook gratis verkrijgbaar. 

Monumenten in beeld en verhaal

Monumenten

Centraal Station

Stationsplein 1
Monumenten

Regenten- of Lenghenhof

Bagijnhof 76
Monumenten

Stadhuis

Stadhuisplein 1
Monumenten

Bonifatiuskerk

Wijnstraat 117
Monumenten

Berckepoort

Voorstraat 220
Monumenten

Vlak 6 - In den Hatert

Vlak 6
Monumenten

Voormalige Stoomdrukkerij

Wijnstraat 147-151
Kinderfeestjes
Monumenten
Bioscopen
Zaalverhuur & Partylocaties

The Movies Dordrecht

Nieuwstraat 60-62

Deze monumenten kun je bezoeken

Totaaloverzicht
Monumenten

t Zeepaert

Wijnstraat 113
Kinderfeestjes
Monumenten
Musea

Nationaal Onderwijsmuseum

Burgemeester de Raadtsingel 97
Cultuur & Uitgaan
Galerieën en expositieruimtes

Ateliers Wijnstraat 119

Wijnstraat 119
Monumenten

Duitse Manschappenbunker 502

Rijksstraatweg 186
Monumenten

Regentenkamer Arend Maartenshof

Museumstraat 52
Monumenten

Trinitatiskapel

Vriesestraat 22