Bereikbaarheid Dordrecht - zicht op Dordrecht
Terras

Hoe kom je in Dordrecht?

Dordrecht is prima bereikbaar met de auto, trein, bus, fiets en over het water. Dordrecht is omgeven door water en ligt aan de A16 tussen Rotterdam en Breda en is ook vanaf de A15 snel bereikbaar. De historische binnenstad van Dordrecht is afgesloten voor autoverkeer, daar hebben voetgangers alle ruimte. Parkeren is in het autoluwe gebied dan ook niet mogelijk. Parkeer de auto gratis op parkeerterrein Weeskinderendijk (eerste 24 uur gratis) of in één van de zeven parkeergarages. Volg hiervoor de parkeerverwijzingen.

Parkeren en de weg vinden?

Parkeren

Stadsplattegrond plattegrond Dordrecht - VVV Dordrecht

Bekijk de stadsplattegrond

Fietsen Dok Straatman Roobrug havens Dordrecht

Fietsenstallingen

Waterbus - vervoer over water - fietsen

Veerdiensten

e-bike opladen - elektrische fiets

Oplaadpunt E-Bikes

Praktische tips voor een bezoek aan Dordrecht

fiets huren - electrische fiets huur - e-bike verhuur

Fietsverhuur

bordje dames en heren toilet

Openbare toiletten

Pinautomaten

Fietsen Stokholm Wolwevershaven Dordrecht

Fietsroutes

Jachthavens

Met trein en bus

De Merwede Lingelijn van QBuzz en de treinen van NS stoppen op Centraal Station Dordrecht. Het centrum ligt op slechts 5 minuten loopafstand en het busstation van Qbuzz ligt naast het centraal station. Hier vertrekken alle stads- en streekbussen. Lijn 10 vervoert je vanaf hier in enkele minuten naar de binnenstad.
Plan je reis gemakkelijk met 9292.

stadsbus - openbaar vervoer

Met de fiets

Fietsen, bromfietsen en scooters zijn gratis en bewaakt te stallen in de fietsenstallingen Achterom (Raamstraat) en Statenplein (Kolfstraat). Tegen betaling kan de fiets ook gestald worden naast het centraal station.
Dordrecht ligt aan de snelfietsroute F16, deze route loopt langs de rijksweg A16, grotendeels over bestaande fietspaden.

Fietsen bord ANWB Gulden Os Dordrecht

Over het water

Dordrecht ligt op een eiland en is omgeven door water en daardoor bereikbaar met verschillende veerdiensten. De Waterbus vaart tussen Dordrecht, de Drechtsteden, Rotterdam en de Biesbosch. Fietsen mogen gratis mee aan boord. De Waterbus naar Zwijndrecht vertrekt vanaf de Hooikade en alle andere lijnen vanaf de Merwekade. Je kunt betalen met de OV-chipkaart of contant. Vanaf Brabant is het eiland van Dordrecht bereikbaar met veerpont De Biesbosch. Met je eigen boot ben je van harte welkom in één van de jachthavens.

Dordrecht vanuit de lucht