Dordrecht vanuit de lucht

Hoe kom je in Dordrecht?

Dordrecht is prima bereikbaar met de auto, trein, bus, fiets en over het water. Dordrecht is omgeven door water en ligt aan de A16 tussen Rotterdam en Breda en is ook vanaf de A15 snel bereikbaar. De historische binnenstad van Dordrecht is afgesloten voor autoverkeer, daar hebben voetgangers alle ruimte. Parkeren is in het autoluwe gebied dan ook niet mogelijk.

Naar het centrum

Het centrum is het gemakkelijkst te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Kom je wel met de auto? Dan kun je het beste aan de rand van het centrum parkeren op parkeerterrein Weeskinderendijk (gratis) of in parkeergarage Energiehuis.

Gratis pendelbus

Vanaf parkeerterrein Weeskinderendijk ben je al wandelend in 10 minuten in de binnenstad. Er rijdt op zaterdagen van 10.00 tot 18.00 uur een gratis pendelbus naar de binnenstad, halte centrum aan de Johan de Wittstraat.

Gratis fiets parkeren

In de fietsenstallingen in het centrum kunt u veilig en gratis uw fiets kwijt. Dit kan in de stallingen Achterom (ingang aan de Raamstraat) en Statenplein (ingang aan de Kolfstraat). Meer hierover op onze pagina fietsenstallingen.

Deelfietsen en deelscooters

Vanaf parkeerterrein Weeskinderendijk kunt u ook gebruik maken van deelfietsen en deelscooters. Weten hoe dit werkt? Kijk op onze pagina deelvervoer gebruiken.

Parkeergarages

In het centrum zijn er 5 parkeergarages waar u kunt parkeren: Spuihaven, Achterom, Riedijkshaven, Visstraat en Drievriendenhof. Houd er wel rekening mee dat het hier op zaterdagen en bij evenementen erg druk kan zijn.

Parkeren en de weg vinden?

Parkeergarage Achterom parkeren auto Dordrecht

Parkeren

Open Monumentendagen Dordrecht plattegrond Hofstraat

Bekijk de stadsplattegrond

Fietsen Dok Straatman Roobrug havens Dordrecht

Fietsenstallingen

Openbaar vervoer

e-bike opladen - elektrische fiets

Oplaadpunt E-Bikes

Praktische tips voor een bezoek aan Dordrecht

fiets huren - electrische fiets huur - e-bike verhuur

Fietsverhuur

bordje dames en heren toilet

Openbare toiletten

Pinautomaten

Fietsen Stokholm Wolwevershaven Dordrecht

Fietsroutes

Maartensgat boot haven wandelen herfst Zwijndrechtse brug Dordrecht

Jachthavens

Met trein en bus

De Merwede Lingelijn van QBuzz en de treinen van NS stoppen op Centraal Station Dordrecht. Het centrum ligt op slechts 5 minuten loopafstand en het busstation van Qbuzz ligt naast het centraal station. Hier vertrekken alle stads- en streekbussen. Lijn 10 vervoert je vanaf hier in enkele minuten naar de binnenstad.
Plan je reis gemakkelijk met 9292.

stadsbus - openbaar vervoer

Met de fiets

Fietsen, bromfietsen en scooters zijn gratis en bewaakt te stallen in de fietsenstallingen Achterom (Raamstraat) en Statenplein (Kolfstraat). Tegen betaling kan de fiets ook gestald worden naast het centraal station.
Dordrecht ligt aan de snelfietsroute F16, deze route loopt langs de rijksweg A16, grotendeels over bestaande fietspaden.

Fietsen bord ANWB Gulden Os Dordrecht

Over het water

Dordrecht ligt op een eiland en is omgeven door water en daardoor bereikbaar met verschillende veerdiensten. De Waterbus vaart tussen Dordrecht, de Drechtsteden, Rotterdam en de Biesbosch. Fietsen mogen gratis mee aan boord. De Waterbus naar Zwijndrecht vertrekt vanaf de Hooikade en alle andere lijnen vanaf de Merwekade. Je kunt betalen met de OV-chipkaart of contant. Vanaf Brabant is het eiland van Dordrecht bereikbaar met veerpont De Biesbosch. Met je eigen boot ben je van harte welkom in één van de jachthavens.

Blue Amigo Waterbus Merwekade vervoer recreatie fietsen Dordrecht (1)