Plan je bezoek

Dordrecht is prima bereikbaar met de auto, trein, bus, fiets en over het water. Dordrecht is omgeven door water en ligt aan de A16 tussen Rotterdam en Breda en is ook vanaf de A15 snel bereikbaar.

Praktische tips voor een bezoek aan Dordrecht

fiets huren - electrische fiets huur - e-bike verhuur

Fietsverhuur

bordje dames en heren toilet

Openbare toiletten

Pinautomaten

Fietsen Stokholm Wolwevershaven Dordrecht

Fietsroutes

e-bike opladen - elektrische fiets

Oplaadpunt E-Bikes

Naar het centrum

Het centrum is het gemakkelijkst te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf het centraal station loop je in 5 minuten naar het centrum of ga met lijn 10 vanaf het naastgelegen busstation. De historische binnenstad van Dordrecht is afgesloten voor autoverkeer, daar hebben voetgangers alle ruimte. Parkeren is in het autoluwe gebied dan ook niet mogelijk.
De Merwede Lingelijn van QBuzz en de treinen van NS stoppen op Centraal Station Dordrecht. Het busstation van QBuzz ligt naast het centraal station waar alle stads- en streekbussen vertrekken. Plan je reis gemakkelijk met 9292.

Fietsen bord ANWB Gulden Os Dordrecht

Over het water

Dordrecht ligt op een eiland en is omgeven door water en daardoor bereikbaar met verschillende veerdiensten. De Waterbus vaart tussen Dordrecht, de Drechtsteden, Rotterdam en de Biesbosch. Fietsen mogen gratis mee aan boord. De Waterbus naar Zwijndrecht vertrekt vanaf de Hooikade en alle andere lijnen vanaf de Merwekade. Je kunt betalen met de OV-chipkaart of contant. Vanaf Brabant is het eiland van Dordrecht bereikbaar met veerpont De Biesbosch. Met je eigen boot ben je van harte welkom in één van de jachthavens.

Blue Amigo Waterbus Merwekade vervoer recreatie fietsen Dordrecht (1)