Pak de fiets en trek erop uit!

Direct naar:

De wind in je haren, je blik op de horizon en het prachtige landschap dat langzaam aan je voorbij gaat. Voor mooie fietsroutes ben je in Dordrecht op de perfecte plek: in onze regio kun je prachtige tochten maken. Ontdek plekken die je nog nooit eerder hebt gezien, op de fiets!

Een aantal voorbeelden van fietsroutes staan hieronder kort beschreven. Wil je ze fietsen? Breng dan een bezoek aan de VVV waar de routes te koop zijn, of kijk in de Webshop van de VVV.

Door de regio lopen ook een aantal lange afstand fietsroutes zoals Eurovelo 19-Maasroute en Eurovelo 15-Rijnfietsroute. Dordrecht ligt aan de snelfietsroute F16, deze route loopt langs de rijksweg A16, grotendeels over bestaande fietspaden.

Ontdek het Eiland van Dordrecht

Met de fietsroute Eiland van Dordrecht & Biesbosch (43 km) ontdek je de prachtige historische binnenstad van Dordrecht. Je fietst over het Eiland van Dordrecht met polders, dijken en kreken. Maak een overtocht per pont naar de Brabantse oever om daar de het Nationaal Park De Biesbosch te verkennen.

wandelen - fietsen - natuur

Op de fiets van Dordrecht naar Kinderdijk én de Biesbosch

Fietsroute vanuit Dordrecht naar Kinderdijk en de Hollandse Biesbosch (33 of 43 km).  Het is een knooppuntenroute vanuit Dordrecht waar je o.a. cultuur kunt snuiven in de oudste stad van Holland. Met de Waterbus steek je over naar Alblasserdam en fiets je door naar Werelderfgoed Kinderdijk. Hierna maak je een prachtige rit door de Alblasserwaard én zelfs nog een rondje door de Hollandse Biesbosch.

Werelderfgoed Kinderdijk - molens regio

Geniet van natuur in de Nieuwe Dordtse Biesbosch

Twee fietsroutes (12,5 en 18 km) door het natuur- en recreatiegebied De Nieuwe Dordtse Biesbosch. Tot 2017 was dit een landbouwgebied. Nu heeft het een duurzaam en veerkrachtig watersysteem en vormt het een buffer tussen Nationaal Park De Biesbosch en de stad Dordrecht. Het is ongeveer 530 hectare groot.
Je fietst langs bezienswaardigheden die de route nog leuker maken.

Biesbosch - natuur -wandelroute - fietsen

Fietsen langs straatkunst

Graffiti, streetart, murals of muurschilderingen. Je komt ze allemaal tegen op het Eiland van Dordrecht.  Er zijn een aantal verrassende en kleurrijke fietsroutes langs Street Art samengesteld. De Street Art route door de binnenstad kun je fietsen of wandelen waarbij je kunt genieten van prachtige straatkunst en de historische binnenstad van Dordrecht. Combineer deze tocht met 1 of 2 andere routes tot een langere tocht en geef je ogen goed de kost onderweg.

Straatkunst - Mural - Dordrecht

Stap op de fiets en trappen maar!

Fietskaart van de regio

Fietsverhuur

Fietsen Dok Straatman Roobrug havens Dordrecht

Fietsenstallingen

e-bike opladen - elektrische fiets

Oplaadpunt E-Bikes

Waterbus - vervoer over water - fietsen

Veerdiensten

Laat je inspireren

Biesboschcentrum - Wandelen Griendmuseumpad 1
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur
Wandelen

Natuur ontwaakt

10 april 2024
Park Merwestein - Dordrecht
Blogs
Fietsen
Kids
Wandelen

Naar buiten in de herfst

13 november 2023
Miniatuur Dordt vlogt on the road 2 Wakesurfen en fietsen
Fietsen
Ontdek
Vanaf het water
Video's
Vlogs

Dordt vlogt: On the road #2

22 juni 2023
Nieuwe Dordtse Biesbosch fietsen gezin natuur Dordrecht
Blogs
Fietsen
Kids
Natuur

Genieten in de Nieuwe Dordtse Biesbosch en De Elzen

20 september 2022
Dordt Vlogt Meimaand Fietsmaand
Fietsen
Natuur
Ontdek
Video's
Vlogs

Dordt vlogt: Meimaand Fietsmaand!

06 mei 2022
Blogs
Cultuur
Fietsen
Vanaf het water

Volg de tips van vloggers en BN-ers

15 september 2021
Fietsen Dok Straatman Roobrug havens Dordrecht
Geen fietsen mee tijdens een dagje Dordrecht?
Huur je (elektrische) fiets hier!

Van historisch centrum tot groene polders

Dordrecht heeft veel meer te bieden dan alleen de prachtige historische binnenstad. Vanuit het centrum fiets je in korte tijd naar Nationaal Park De Biesbosch waar je kunt genieten van de unieke natuur. In de polders van het eiland van Dordrecht kun je genieten van natuur, water en rust.

Ben je een weekendje in onze stad en heb je de fiets niet mee? Huur dan een (elektrische) fiets bij de VVV, gemakkelijk én lekker snel.

Fietsen bord ANWB Gulden Os Dordrecht