Winkelen Vriesestraat Dordrecht
Inspiratie & tips

Alle kanten op met shoppen in Dordrecht

Nieuwe pareltjes ontdekken: dat maakt een dagje shoppen alleen maar leuker. In Dordrecht kan dit uitstekend met leuke shoppingroutes met een eigen thema.

Klein en groot geluk gegarandeerd tijdens deze wandelingen door Dordrecht. Ben jij klaar voor het afvinken van een ‘bucketlist binnen de gemeentegrenzen’? De Kalverstraat of de Koopgoot kennen we inmiddels wel. De bekende, grote ketens huizen er broederlijk naast elkaar. Op zich niks mis mee, maar het is in het straatbeeld wel allemaal een beetje eenheidsworst. Terwijl wat eigenheid, diversiteit en originaliteit tijdens een dagje winkelen juist zo verfrissend kan zijn. Nieuwe pareltjes ontdekken: dat maakt een dagje shoppen alleen maar leuker. In Dordrecht kan dit uitstekend.

Van antiek en brocante tot de mooiste schoenen

Voor het mooiste brocante hoef je bijvoorbeeld niet speciaal naar Franse rommelmarkten. Sfeervolle winkels in historische straatjes zijn er ook in Dordrecht in overvloed! Wat te denken van Petit Commerce aan de Vleeshouwersstraat 13? Kanten doopjurken, landelijk aardewerk, tuindecoratie, Mariabeelden, kristal: aan snuisterijen geen gebrek. Op de Voorstraat nodigt de Woonmol eveneens uit tot snuffelen in de winkel.

Maar er zijn nog veel meer voorbeelden van unieke winkels. Vergeet sowieso de Voorstraat-Noord niet: hét walhalla voor kunst-, curiosa- en antiekliefhebbers. Gaat jouw hart niet per se sneller kloppen van brocante, maar des te meer van schoenen? Dan biedt de Shoes & The City route ongetwijfeld uitkomst. Zomerse sandalen, comfortabele sportschoenen, deftige loafers, hoge hakken, cowboylaarzen, ballerina’s, sneakers: de keuze is reuze.

Stoer Spul - Dordrecht - Voorstraat - brocante

Shoppingroutes voor hem en haar

Het idee dat winkelen vooral een vrouwending is, klopt lang niet altijd. Er zijn immers genoeg mannen die minstens net zo ijdel zijn en graag goed voor de dag willen komen. De winkelroute ‘Dordrecht maakt de man’ is geknipt voor degenen die van mooie spullen houden. In Dordrecht slaagt iedere man voor een garderobe met alles erop-en-eraan. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om aan de inwendige mens te denken. Want shoppen maakt hongerig!

Voor dames is er de shoproute Tour Féminen. Of je nu gaat voor de laatste trends of de voorkeur geeft aan een klassieke look: er zijn mogelijkheden te over. Deze route kenmerkt zich door een variatie aan mode, accessoires, persoonlijke verzorging én fijne horeca. In Dordrecht kun je dus letterlijk en figuurlijk alle kanten op.

Jac Hensen - Dordrecht - Visstraat - herenmode - kleding

Alle shoppingroutes op een rij

Distilleerdeij Rutte - Dordrecht - likeur proeven
Shopping

Made in Dordrecht

13 Locaties
Atelier Wereldwijven - Dordrecht - Wijnstraat - woninginrchting
Shopping

Op wereldreis door Dordrecht

13 Locaties
Stadsbranderij - Dordrecht - koffie - koffiebonen
Shopping

Duurzaam Dordrecht

15 Locaties
Shopping

Een eiland vol brocante

14 Locaties
Shopping

Shoes & the City

12 Locaties
herenmode Dordrecht
Shopping

Dordrecht maakt de man

15 Locaties
Rockin Items winkelen Voorstraat Noord Dordrecht
Shopping

Eindeloos shoppen voor dames

18 Locaties