Atelier Wereldwijven - Dordrecht - Wijnstraat - woninginrchting
Routes

Op wereldreis door Dordrecht

Soms hoef je niet in het vliegtuig te stappen om je te laten verrassen door andere smaken, geuren of werelden. Prikkel je zintuigen en je fantasie met deze shoproute langs andere culturen en verhalen. Een reis om de wereld langs Dordtse winkels en horeca.

TIP

  • Als je de kaart in Google Maps opent zorg dan dat je navigatie (bovenaan) op wandelen staat.
  • Heb je na het volgen van deze route op- of aanmerkingen of wil je een review achterlaten? Vul dan dit formulier in.
Open route in Maps
1
Toko Dingo - Dordrecht - Spuiweg - Aziatische supermarkt

Toko Dingo

Spuiweg 62

We beginnen lekker tropisch met Toko Dingo, al meer dan 20 jaar een begrip in de stad. Hier sla je alle ingrediënten in voor je Indische rijsttafel of bara’s, maar ook vers bereide maaltijden uit de Surinaamse, Javaanse en Hindoestaanse keuken, afro-cosmetica en hair extensions. Een echte tropische supermarkt!

Toko Dingo
2
Special Edition - Dordrecht - Spuiweg - Japans - boeken -dvd

Een paar deuren verder waan je je plots in Tokyo. De winkel van Special Edition staat namelijk volledig in het teken van de moderne Japanse kunst en popcultuur. Hier ontdek je de wereld van Japanse anime, manga, games, J-pop, K-pop, J-rock, Japanse en Koreaanse etenswaren en nog veel meer wonderlijks uit het land van de rijzende zon. Plof ook gerust neer in de lounge om te gamen met een Japans drankje of lekkere snack.

Special Edition
3

Piacere Italiano

Grote Spuistraat 45

Voor een vleugje van la dolce vita italiana in je dagelijks leven steek je de Spuiboulevard over en wandel je de Italiaanse delicatessezaak Piacere Italiano binnen. Heerlijke Italiaanse vleeswaren, kazen en olijven, maar ook ‘gewoon’ een kopje echte Napolitaanse koffie, belegde broodjes en overheerlijke pizza’s: je vindt het hier allemaal.

Piacere Italiano
4
Aseans Market Dordrecht - Aziatische supermarkt - Voorstraat Dordrecht - toko

Toko Asians Market

Voorstraat 322

Aan het einde van de straat kom je op de Voorstraat, die maar liefst twee Aziatische toko’s telt. Aseans Market verkoopt behalve Aziatische ingrediënten ook (cadeau)artikelen uit het verre oosten zoals servies en de bekende wenkende gelukskatjes.

Toko Asians Market
5

Niet alleen je zintuigen kunnen je naar andere werelden brengen; je fantasie kan er ook wat van. De prachtige boeken van kinder- en jeugdboekenwinkel De Giraf laten je reizen in je hoofd en nemen je met hun wonderlijke verhalen en prachtige prenten mee langs nieuwe werelden.

Kinderboekwinkel De Giraf
6

Travel Store

Voorstraat 296

Wil je écht op reis? Plan je droomreis dan samen met de experts van de Travel Store, gelegen in de mooie monumentale Waalse Kerk. Van elke bestemming hebben ze wel een specialist in huis. Ontzorgen staat voorop, zodat jij alvast volop van de vakantie voorpret kan gaan genieten.

Travel Store
7
Boekhandel Vos & vd Leer - Dordrecht - Visstraat - boeken - boekhandel - veilinghuis

Met een stapel reisboeken begint de vakantie voorpret pas goed. Bij Vos & Van der Leer vind je zeker weten de reisgids van jouw bestemming. Of reis in gedachten naar andere oorden met buitenlandse literatuur die in geuren en kleuren andere werelden voor je ontvouwt.

Boekhandel Vos & Van der Leer
8
Toko de Rijsttafel - Dordrecht - Aziatisch voedsel - Voorstraat

Toko de Rijsttafel

Voorstraat 319

Iets verderop koop je bij toko De Rijsttafel allerlei exotische ingrediënten uit de Japanse, Chinese, Indonesische en Surinaamse keuken, verse tofu en groenten, gedroogde kruiden en allerlei andere ingrediënten waarvan je niet wist dat ze bestonden. Wat zal het heerlijk ruiken in je keuken!

Toko de Rijsttafel
9

Mezze Gourmet

Voorstraat 266

Bij Mezze Gourmet worden dagelijks verse tapas en olijven met liefde voorbereid. Je vindt hier diverse soorten koude tapas, tzatziki, knoflooksaus, gevulde pepers en diverse soorten olijven en fetakaas producten. Lekker om mee naar huis te nemen.

Mezze Gourmet
10
Lunchroom Helena - Dordrecht - Voorstraat - lunch

Lunchroom Helena

Voorstraat 263

Wil je je smaakpapillen nog een wereldreis bezorgen? Bij Lunchroom Helena reis je dankzij de kookkunsten van de Iraanse Chia en de Javaanse Kim langs de culinaire variant van de Zijderoute met de lekkerste (lunch)gerechten uit zowel de Perzische als Indische keuken.

Lunchroom Helena
11
Broodbar Boer'n Bontje Dordrecht - lunch - broodjeszaak

Boer'n Bontje

Voorstraat 257

Met heerlijk belegde pides, simits, bara’s, roti en köfteburgers schotelen Jermain en Özlem van Broodbar Boer’n Bontje je het lekkerste uit de Surinaamse, Turkse en Nederlandse (brood)keuken voor. Je proeft de liefde voor de authentieke keukens en de gerechten zoals hun moeders en grootmoeders die bereidden.

Boer'n Bontje
12

Bij de Wereldwinkel haal je allerlei moois uit verre culturen in huis. Prachtige Toeareg-sieraden, sjaals uit Nepal, speelgoed uit Midden-Amerika, aardewerk uit Afrika en allerlei lekkers uit de verschillende wereldkeukens. Hier shop je originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen, gemaakt met respect voor mens en milieu. Vergeet ook de collectie wereldmuziek van het Putumayo-label niet! Binnen no-time waan je je al swingend op jouw favoriete continent.

Wereldwinkel
13
Atelier Wereldwijven - Dordrecht - Wijnstraat - woninginrchting

Achter de schitterende monumentale gevel van Voorstraat 178 worden uiteenlopende culturen met elkaar verbonden door naald en draad. Hier huist namelijk het inspirerende Wereldwijven Ateliers. Ruim 85 vrouwen met wortels in alle hoeken van de wereld – van Irak, Iran, Marokko en Turkije, tot Somalië, Burundi en de Antillen, maar ook gewoon uit Nederland – verwerken hier hun handwerkkennis en borduurkunde in een prachtige collectie kussens.

Wereldwijven Ateliers

Vergelijkbare routes

Shopping

Met je neus in de boeken

16 Locaties
Stadsbranderij - Dordrecht - koffie - koffiebonen
Shopping

Duurzaam Dordrecht

15 Locaties
Distilleerdeij Rutte - Dordrecht - likeur proeven
Shopping

Made in Dordrecht

13 Locaties
Rockin Items winkelen Voorstraat Noord Dordrecht
Shopping

Eindeloos shoppen voor dames

18 Locaties
herenmode Dordrecht
Shopping

Dordrecht maakt de man

15 Locaties
Shopping

Shoes & the City

12 Locaties