Routes

Met je neus in de boeken

Dordrecht krijgt mede door de jaarlijkse Dordtse Boekenmarkt en de vele gespecialiseerde boekwinkels steeds meer het imago van een Boekenstad. Loop deze route langs boekwinkels met stripboeken, pop-up boeken, Engelstalige of kinderboeken. Of ben je meer geïnteresseerd in tweedehands, nieuwe of oude boeken? Je vindt het allemaal tijdens deze heerlijke snuffelroute door Dordrecht.

TIP

  • Als je de kaart in Google Maps opent zorg dan dat je navigatie (bovenaan) op wandelen staat.
  • Heb je na het volgen van deze route op- of aanmerkingen of wil je een review achterlaten? Vul dan dit formulier in.
Download de route Open route in Maps
1

Start bij VVV Dordrecht

Spuiboulevard 99

Haal bij VVV Dordrecht de citymap van Dordrecht zodat je onderweg ook musea en andere interessante plekken in de binnenstad kunt bezoeken. Kijk gelijk rond in de VVV-winkel want ook hier vind je boeken, met name over de stad Dordrecht.

VVV Dordrecht
2

Boekhandel de Bengel

Vriesestraat 35

De Nieuwe Bengel is een onafhankelijke en verrassende boekhandel met veel titels van een eigenzinnige koers. De eigen import van de Bengel is fameus en naast nieuwe uitgaven vind je hier veel afgeprijsde boeken. Voor deze winkel verzon de dichter Jan Eijkelboom de regel: “Wie leest leeft dubbel”. Dit motto is hun handelsmerk geworden.

Boekhandel de Bengel
3

English Bookshop

Vriesestraat 37

Boekenwinkel met een uitgebreide collectie Engelstalige boeken zoals young adult, fantasy, literatuur en geschiedenis. Buiten het Engelse taalgebied wordt er namelijk nergens zoveel Engels gelezen als in Nederland dus deze bookshop voorziet in deze behoefte.

De shop is onderdeel van de naastgelegen boekenwinkel De Bengel.

English Bookshop
4

Vos & van der Leer is al meer dan zestig jaar dé boekhandel voor Dordrecht en omgeving. Gevestigd in een prachtig monument van voormalig Veilinghuis Mak met gezellige (lees)hoekjes. Naast een ruime boekencollectie kun je hier ook terecht voor verrassende cadeauartikelen, tijdschriften, wenskaarten, puzzels en spellen. Kom lekker snuffelen in deze mooie winkel. Of laat je adviseren door één van de deskundige medewerkers. 

Boekhandel Vos & Van der Leer
5

t Leesbeest

Groenmarkt 72

Bij Antiquariaat ‘t Leesbeest hebben ze een breed aanbod aan tweedehands boeken. Van jeugdboeken tot Nederlandse literatuur en van fictie tot filosofie. Als je een boekenliefhebber bent, dan ben je aan het juiste adres bij ’t Leesbeest in Dordrecht.

t Leesbeest
6

LeesLETTERS

Groenmarkt 163

LeesLETTERS, de winkel met alles over (leren) lezen. LeesLETTERS is voor leerkrachten, ouders, leesspecialisten, lees-coördinatoren, ib-ers, dyslexiespecialisten, logopedisten, remedial teachers en boekenliefhebbers. Gevestigd als winkel in de winkel bij De Giraf.

LeesLETTERS
7

In een van de oudste straten van Dordrecht steekt een giraf zijn nek uit om iedereen in de winkel te lokken. Binnen tref je een wondere wereld vol verhalen aan, ingedeeld op thema of leeftijd. Met een grote collectie prenten-, kinder-, en jeugdboeken en informatieve boeken. Er zijn ook posters, ansichtkaarten, handpoppen en luisterboeken en een gezellige hoek waar kinderen lekker kunnen lezen en spelen. De Giraf is een warme plek voor alle liefhebbers van kinderboeken!

Kinderboekwinkel De Giraf
8

Klein maar goed gevuld met een groot assortiment aan nieuw, small-press, buitenlands, tweedehands, antiquarisch, curiosa, zeefdrukken, posters en originelen. Ondanks de geringe oppervlakte van deze unieke winkel kun je hier dus net datgene tegenkomen wat je juist niet zoekt. 

Stripwinkel Sjors
9
Scheffersplein Babylon terras horeca Dordrecht

Horecaplein Scheffersplein

Scheffersplein

Het Scheffersplein is het horeca-plein van Dordrecht. Tijd voor een kop koffie, een ander drankje of geniet op een van de terrassen van een lekkere lunch.

10

‘t Ramsjgat

Voorstraat 235

’t Ramsjgat is gespecialiseerd in NIEUWE, maar iets beschadigde, boeken allen rond de 40% korting. Als enige zaak in Nederland die uitsluitend schadeboeken verkoopt is de zaak een bezoek meer dan waard.
Wekelijks nieuwe aanvoer van recent verschenen nieuwe boeken op allerlei gebied. 
De winkel is ook onderdeel van het Kunstrondje Dordt, iedere eerste zondag van de maand. 

‘t Ramsjgat
11

De 2 Uiltjes

Voorstraat 154

De 2 uiltjes is een winkel met een kleine gevarieerde collectie boeken en prenten. Enkele specialisaties zijn oude kinderboeken en decoratieve prenten. Verder richt de winkel zich op curieuze en verzamelwaardige boeken, folders en brochures. Een deel van de verzameling is ook op de website te vinden.

De 2 Uiltjes
12

De Boekenla

Boomstraat 5

Boekwinkel De Boekenla is een walhalla voor liefhebbers van – hoe kan het ook anders – boeken. Maar ook als je van lp’s, strips, cd’s en dvd’s houdt, zit je hier goed. Met name over de grote collectie tweedehands lp’s krijgt eigenaar Ron Klaassen veel complimenten

De Boekenla
13

Loop onder de Groothoofdspoort door en geniet van het prachtige uitzicht over het Drierivierenpunt aan het Groothoofd. Hier vind je ook diverse terrassen en eet-adresjes.

Groothoofd Dordrecht
14
Wolwevershaven Dok Straatman Fiets

Einde route of nog een stukje verder wandelen?

Roobrug

Er is nog een bijzondere boekwinkel aan de andere kant van het centrum. Wil je nog een stukje verder wandelen langs de historische havens en de Grote Kerk? Dan loop je nu verder naar de enige christelijke boekhandel in Dordrecht.

15

Een fris nieuw concept van Christelijke Boek- en Cadeauwinkel. Een eigentijdse, sfeervolle winkel in een monumentaal pand met duizenden boeken, kaarten, en veel mooie cadeau-artikelen. Present creëert ontwikkelkansen voor mensen in een kwetsbare positie door het bieden van dagbesteding en participatie.

Boek- en Kadowinkel Present
16

L´Archiviste

Groenmarkt 141

Sluit je snuffelroute af in stijl bij de restaurant L’Archiviste. Hier ga je terug in de tijd via een grote boekenkast mét boeken uit de jaren 20 naar het Parijs van 1920. Een archivaris ontvangt je en dan stap je het Franse restaurant binnen. Je kunt er terecht voor lunch en diner maar wel verstandig om even te reserveren!

L´Archiviste

Vergelijkbare routes

Atelier Wereldwijven - Dordrecht - Wijnstraat - woninginrchting
Shopping

Op wereldreis door Dordrecht

13 Locaties
Stadsbranderij - Dordrecht - koffie - koffiebonen
Shopping

Duurzaam Dordrecht

15 Locaties
Distilleerdeij Rutte - Dordrecht - likeur proeven
Shopping

Made in Dordrecht

13 Locaties
Rockin Items winkelen Voorstraat Noord Dordrecht
Shopping

Eindeloos shoppen voor dames

18 Locaties
herenmode Dordrecht
Shopping

Dordrecht maakt de man

15 Locaties
Shopping

Shoes & the City

12 Locaties