Stadsbranderij - Dordrecht - koffie - koffiebonen
Routes

Duurzaam Dordrecht

Shoppen associeer je niet meteen met het woord ‘duurzaam’. Toch zijn er in Dordrecht talloze bijzondere winkels en fijne horeca te vinden waar je de mooiste producten shopt en van het lekkerste eten smult bij ondernemers die zich inzetten voor een betere wereld.

Bekijk de route op de kaart Open route in Maps

Zusjes lunchroom

Voorstraat 431
De Voorstraat West zit vol duurzame speciaalzaken. Je ideale start is daar bij Zusjes (Voorstraat 431). In hun lunchroom serveren de zusjes de lekkerste vegetarische en veganistische gerechten, huisgemaakte taarten, scones, espresso en thee en maken daarbij zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke en biologische producten.
ZUSJES

Vreeken's Zaden

Voorstraat 448
Verklein je ecologische voetafdruk met een moestuin. Met ruim 4000 soorten zaden, 500 soorten bollen en even zoveel soorten eetbare planten vind je bij Vreeken’s Zaden (Voorstraat 448) alles voor de eetbare tuin. Al bijna 100 jaar weten mensen met groene én minder groene vingers de Dordtse zadenspecialist te vinden en rijkt Vreekens faam tot ver over de landsgrenzen. Ook een dakterras of balkonnetje leent zich uitstekend voor een eetbare tuin. Ton geeft je graag advies!
Vreekens Zaden

Puur Geknipt

Voorstraat 434
Van alle haarbehandelingen en verzorgingsproducten tot de inrichting en het verpakkingsmateriaal: bij Puur Geknipt (Voorstraat 434) is alles duurzaam en/of biologisch. Geef je haar een nieuwe kleur met de plantenkleuringen en laat je, behalve door de prachtige kleur, ook verrassen door de glans, het volume en de natuurlijke soepelheid die het je haar geeft!
Puur Geknipt

Bekkers Naaimachines

Voorstraat 328
Zelf je kleding maken is natuurlijk super duurzaam. En leuk, want je weet zeker dat je iets unieks aan hebt! Bekkers Naaimachines (Voorstraat 328) is al vier generaties een begrip in verkoop en reparatie van alle merken naai-, lock- en borduurmachines. Ben je een beginner? Ze geven er ook cursussen en workshops.
Bekkers Naaimachines

Wolgoed

Lombardstraat 22

Al meer dan 3 jaar is deze wolwinkel dé plek in Dordrecht voor breiers en hakers. Verkoop van enkel natuurlijke en eerlijke materialen, die fair trade, duurzaam en biologisch zijn. Daarnaast kun je er ook terecht voor workshops en het (online) breicafé.

Wolgoed

Kind zo blij

Voorstraat 302
Stella en Nelleke van Kind Zo Blij (Voorstraat 302) kiezen alleen kinderkleding met een goed verhaal. Dus fairtrade en gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Kleding, rugzakjes, knuffels en cadeautjes. Van best-wel-exclusieve tot heel betaalbare Scandinavische merken en allerlei moois van Belgische en Nederlandse ontwerpers. Ook mama’s en papa’s zijn als een kind zo blij in deze heerlijke winkel.
Kind zo blij

De Stadsbranderij

Vriesestraat 75
Iets verderop lokt de Stadsbranderij (Vriesestraat 75) je naar binnen met de heerlijke geur van vers gebrande koffiebonen uit alle hoeken van de wereld. In deze sfeervolle zaak – koffiebranderij, winkel en proeflokaal ineen – streven ze bij hun inkoop altijd naar duurzaamheid en eerlijke prijzen voor de koffieboeren. Zo smaakt je kop koffie nog nét even iets lekkerder.
De Stadsbranderij

Juffrouw Pollewop

Vriesestraat 78
Juffrouw Pollewop (Vriesestraat 78) is hét duurzame kinderwarenhuis van Dordrecht. De vrolijke winkel staat vol houten speelgoed en spulletjes van mooie merken als Grimms en Djeco, spellen van Haba, schoolspullen van Blafre en Klean Kanteen, knutsel- en kleurspullen van Stockmar en Lyra en ga zo maar door.
Juffrouw Pollewop

Mellow Yellow

Blindeliedengasthuissteeg 18
Fast Fashion is in Dordrecht makkelijk te omzeilen met de vele leuke winkels vol mooie en bijzondere tweedehands kleding. Mellow Yellow (Blindeliedengasthuissteeg 18) – klein maar heel erg fijn! – is al jarenlang dé plek voor de leukste tweedehands kleding en schoenen voor dames en kinderen.
Mellow Yellow

ReShare Store

Voorstraat 262
Heb je de tijd? Wandel dan ook zeker de grote winkel van de ReShare Store (Voorstraat 262) binnen. Hier ben je gegarandeerd wel even zoet met snuffelen in hun zeer uitgebreide collectie met eigentijdse preloved en vintage kleding, schoenen en accessoires voor dames, heren en kinderen.
ReShare Store

JouWinkel

Voorstraat 238
JouWinkel (Voorstraat 238), op de Voorstraat, is een soort real life versie van Marktplaats. Iedereen kan hier een stellingkast huren om zijn spullen te koop aan te bieden. Van lp’s, speelgoed en kleding tot antiek servies en boeken: je kunt het zo gek niet verzinnen of je loopt er hier tegenaan.
JouWinkel

Wereldwinkel

Voorstraat 204
De Wereldwinkel (Voorstraat 204) maakt shoppen tot een waar Fair Trade-feestje! Al sinds 1969 maken de Wereldwinkels zich sterk voor eerlijke handel. Van mooie sieraden en swingende wereldmuziek tot aardewerk, speelgoed en allerlei lekkers: in deze mooie winkel shop je originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen, gemaakt met respect voor mens en milieu.
Wereldwinkel
Bluebirds is een uniek concept in een prachtig monument op de Wijnstraat. Je komt hier om ontspannen te eten en te drinken, te winkelen of je kinderen te laten spelen. Gerechten worden geserveerd met zoveel mogelijk duurzame, lokale en biologische ingrediënten. In de zomer kun je zelfs te genieten op het terras in de stiltetuin achter het gebouw voorbij de kweektuin.
Bluebirds in the Backyard

Vergelijkbare routes

Shopping

Met je neus in de boeken

17 Locaties
Atelier Wereldwijven - Dordrecht - Wijnstraat - woninginrchting
Shopping

Op wereldreis door Dordrecht

13 Locaties
Distilleerdeij Rutte - Dordrecht - likeur proeven
Shopping

Made in Dordrecht

12 Locaties
Rockin Items winkelen Voorstraat Noord Dordrecht
Shopping

Tour Féminin - Shoppingroute voor dames

15 Locaties
herenmode Dordrecht
Shopping

Dordrecht maakt de man

14 Locaties
Shopping

Shoes & the City

11 Locaties