Stadsbranderij - Dordrecht - koffie - koffiebonen
Routes

Duurzaam Dordrecht

Kom shoppen en smullen bij deze duurzame ondernemers.

Shoppen associeer je niet meteen met het woord ‘duurzaam’. Toch zijn er in Dordrecht talloze bijzondere winkels en fijne horeca te vinden waar je de mooiste producten shopt en van het lekkerste eten smult bij ondernemers die zich inzetten voor een betere wereld.

TIP

  • Als je de kaart in Google Maps opent zorg dan dat je navigatie (bovenaan) op wandelen staat.
  • Heb je na het volgen van deze route op- of aanmerkingen of wil je een review achterlaten? Vul dan dit formulier in.
Open route in Maps
1

Zusjes

Voorstraat 431

De Voorstraat West zit vol duurzame speciaalzaken. Je ideale start is daar bij Zusjes. In hun lunchroom serveren de zusjes de lekkerste vegetarische en veganistische gerechten, huisgemaakte taarten, scones, espresso en thee en maken daarbij zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke en biologische producten.

ZUSJES
2

Bio Bodega

Voorstraat 435

Bio Bodega is een winkel, restaurant en take away. Op vrijdag en zaterdag zijn ze open voor een kop koffie met gebak, een lunch of het afhalen van een avondmaaltijd. Ze serveren vegetarische, veganistische en biologische gerechten. De koffie is van Engrano café en wordt onder andere uit Ecuador en Mexico geïmporteerd.

Bio Bodega
3
Vreekens Zaden - Dordrecht - Voorstraat - zaden en planten - biologisch - duurzaam - moestuin

Vreeken's Zaden

Voorstraat 448

Verklein je ecologische voetafdruk met een moestuin. Met ruim 4000 soorten zaden, 500 soorten bollen en even zoveel soorten eetbare planten vind je bij Vreeken’s Zaden alles voor de eetbare tuin. Al bijna 100 jaar weten mensen met groene én minder groene vingers de Dordtse zadenspecialist te vinden en rijkt Vreekens faam tot ver over de landsgrenzen. Ook een dakterras of balkonnetje leent zich uitstekend voor een eetbare tuin. Ton geeft je graag advies!

Vreeken's Zaden
4
Puur Geknipt - Dordrecht - Voorstraat - kapper - kapsalon

Puur Geknipt

Voorstraat 434

Van alle haarbehandelingen en verzorgingsproducten tot de inrichting en het verpakkingsmateriaal: bij Puur Geknipt is alles duurzaam en/of biologisch. Geef je haar een nieuwe kleur met de plantenkleuringen en laat je, behalve door de prachtige kleur, ook verrassen door de glans, het volume en de natuurlijke soepelheid die het je haar geeft!

Puur Geknipt
5

Mooi Zo

Voorstraat 402- 404

Verkoop van zelfgemaakte artikelen en tweedehands kleding voor dames, heren en kinderen.
Gemaakt door deelnemers met een ernstige, matige of lichte verstandelijke beperking.

Mooi Zo - winkel
6
Bekkers Naaimachines - Dordrecht - Voorstraat - naaimachines en fournituren

Bekkers Naaimachines

Voorstraat 328

Zelf je kleding maken is natuurlijk super duurzaam. En leuk, want je weet zeker dat je iets unieks aan hebt! Bekkers Naaimachines is al vier generaties een begrip in verkoop en reparatie van alle merken naai-, lock- en borduurmachines. Ben je een beginner? Ze geven er ook cursussen en workshops.

Bekkers Naaimachines
7
Kind zo Blij - Dordrecht - Vriesestraat - speelgoed - kinderkleding en babykleding - duurzaam

Kind zo blij

Voorstraat 302

Stella en Nelleke van Kind Zo Blij kiezen alleen kinderkleding met een goed verhaal. Dus fairtrade en gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Kleding, rugzakjes, knuffels en cadeautjes. Van best-wel-exclusieve tot heel betaalbare Scandinavische merken en allerlei moois van Belgische en Nederlandse ontwerpers. Ook mama’s en papa’s zijn als een kind zo blij in deze heerlijke winkel.

Kind zo blij
8
De Stadsbranderij - Dordrecht - Vriesestraat - koffie en koffiebonen

De Stadsbranderij

Vriesestraat 75a

Iets verderop lokt de Stadsbranderij je naar binnen met de heerlijke geur van vers gebrande koffiebonen uit alle hoeken van de wereld. In deze sfeervolle zaak – koffiebranderij, winkel en proeflokaal ineen – streven ze bij hun inkoop altijd naar duurzaamheid en eerlijke prijzen voor de koffieboeren. Zo smaakt je kop koffie nog nét even iets lekkerder.

De Stadsbranderij
9
Juffrouw Pollewop - Dordrecht - Vriesestraat - speelgoed - duurzaam

Juffrouw Pollewop

Vriesestraat 78

Juffrouw Pollewop is hét duurzame kinderwarenhuis van Dordrecht. De vrolijke winkel staat vol houten speelgoed en spulletjes van mooie merken als Grimms en Djeco, spellen van Haba, schoolspullen van Blafre en Klean Kanteen, knutsel- en kleurspullen van Stockmar en Lyra en ga zo maar door.

Juffrouw Pollewop
10

FoundbyMe

Vriesestraat 3

Bij vintagewinkel Foundbyme aan de Vriesestraat is vintage kleding van goede kwaliteit te koop voor dames en heren. Maar er is meer vintage te vinden, namelijk allerlei leuke en bijzondere items voor in huis.

FoundbyMe
11
Reshare Store - Dordrecht - Voorstraat - tweedehands - kleding - vintage

ReShare Store

Voorstraat 262

Heb je de tijd? Wandel dan ook zeker de grote winkel van de ReShare Store binnen. Hier ben je gegarandeerd wel even zoet met snuffelen in hun zeer uitgebreide collectie met eigentijdse preloved en vintage kleding, schoenen en accessoires voor dames, heren en kinderen.

ReShare Store
12

Aan de Groene Markt

Groenmarkt 19b

Bij Aan de Groene Markt wordt duurzaam gewerkt, alle producten worden gemaakt van restmaterialen. Zo kun je er terecht voor bijvoorbeeld tassen van oude borduurwerken en restleer kussens van oude/kapotte jeans (broeken of jassen).

Aan de Groene Markt
13
JouWinkel - Dordrecht - Voorstraat - tweedehands - duurzaam

JouWinkel

Voorstraat 238

JouWinkel is een soort real life versie van Marktplaats. Iedereen kan hier een stellingkast huren om zijn spullen te koop aan te bieden. Van lp’s, speelgoed en kleding tot antiek servies en boeken: je kunt het zo gek niet verzinnen of je loopt er hier tegenaan.

JouWinkel
14
Wereldwinkel Dordrecht - Voorstraat - duurzaam - fairtrade

Wereldwinkel

Voorstraat 204

De Wereldwinkel maakt shoppen tot een waar Fair Trade-feestje! Al sinds 1969 maken de Wereldwinkels zich sterk voor eerlijke handel. Van mooie sieraden en swingende wereldmuziek tot aardewerk, speelgoed en allerlei lekkers: in deze mooie winkel shop je originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen, gemaakt met respect voor mens en milieu.

Wereldwinkel
15

Bluebirds is een uniek concept in een prachtig monument op de Wijnstraat. Je komt hier om ontspannen te eten en te drinken, te winkelen of je kinderen te laten spelen. Gerechten worden geserveerd met zoveel mogelijk duurzame, lokale en biologische ingrediënten. In de zomer kun je zelfs genieten op het terras in de stiltetuin achter het gebouw.

Vergelijkbare routes

Shopping

Met je neus in de boeken

16 Locaties
Atelier Wereldwijven - Dordrecht - Wijnstraat - woninginrchting
Shopping

Op wereldreis door Dordrecht

13 Locaties
Distilleerdeij Rutte - Dordrecht - likeur proeven
Shopping

Made in Dordrecht

13 Locaties
Rockin Items winkelen Voorstraat Noord Dordrecht
Shopping

Eindeloos shoppen voor dames

18 Locaties
herenmode Dordrecht
Shopping

Dordrecht maakt de man

15 Locaties
Shopping

Shoes & the City

12 Locaties