Distilleerdeij Rutte - Dordrecht - likeur proeven
Routes

Made in Dordrecht

Wat je van ver haalt is lekker, maar wat je uit Dordrecht haalt is nog véél lekkerder en mooier! Een route langs verschillende Dordtse delicatessen en andere typisch Dordtse producten.
Opmerking: deze video is opgenomen toen er Corona beperkingen waren. Maar verder is de video nog up-to-date en kan de shoppingroute gewoon gelopen worden!

Bekijk de route op de kaart Open route in Maps
Bij Van der Sterre (Vriesestraat 97) val je meteen met je neus in twee typisch Dordtse lekkernijen: de befaamde Appelmarijn en de Schapenkopjes, overheerlijke roomboterkoekjes met een garnituur van amandel in de vorm van een schapenkop; een verwijzing naar de legende waaraan de Dordtenaren hun bijnaam danken.
Van der Sterre – Patisserie & Lunch

Gertjan de Kaasboer

Vriesestraat 93
De Dordtse stadsbrouwerij brouwt al eeuwenlang bier als de beste. Van hun Schapenkopje-bier (Blond, Amber, Dubbel en de stevige Triepel) kun je genieten in de vele Dordtse cafés. Ook zijn ze te koop bij de slijterijen en bij Gertjan de Kaasboer (Vriesestraat 93). Kan hij je er gelijk een lekker stuk borrelkaas bij adviseren.
Gert Jan de Kaasboer

Distilleerderij Rutte

Vriesestraat 130
Op naar Dordts trots, Distilleerderij Rutte (Vriesestraat 130). De naam Rutte reikt namelijk tot ver over onze landsgrenzen en hun gin behoort tot de wereldtop. Ze maken die befaamde gins, jenevers en likeuren hier dan ook al sinds 1872. Volgens geheim recept, met de beste ingrediënten en op ambachtelijke wijze. Ook leuk: een workshop gin maken met je favoriete ingrediënten. Meteen de ultieme kans om even te snuffelen aan het geheime Rutte-recept!
Distilleerderij Rutte & Zn.

Dordrechts Museum

Museumstraat 40
In de museumwinkel van het Dordrechts Museum (Museumstraat 40) kun je terecht voor boeken en ansichtkaarten van beroemde werken van Dordtse meesters als Bol, Cuyp en Scheffer, en van het befaamde ‘Gezicht op Dordrecht’ van Jan van Goyen.
Dordrechts Museum

SBK Kunstuitleen

Voorstraat 180
Liever Dordtse kunst thuis aan de muur? Bij SBK Kunstuitleen (Voorstraat 180) kun je naast (inter)nationale kunst ook kiezen uit honderden werken van Dordtse kunstenaars. Erop uitgekeken? Dan ruil je het gewoon weer om!
SBK Kunstuitleen en Galerie

Het Theewinkeltje

Nieuwstraat 34
De Dordtsche Schapekoppenthee is één van de vijf Dordtse specialiteiten van Het Theewinkeltje (Nieuwstraat 34), geïnspireerd op de historie van de stad. Nip van een hoogwaardige mengeling van zwarte thee verfijnd met de sprankelende smaak van bergamot – een zachte Earl Grey met een vleugje Dordrecht.
Het Theewinkeltje

Dordts Genoegen

Voorstraat 256
Hoogtijd voor een koffiepauze. Smul bij Dordts Genoegen (Voorstraat 256) vooral van het beroemde hazelnootgebak van Brokking. Deze delicatesse van in luchtige laagjes opgebouwd hazelnootschuim geniet landelijke bekendheid!
Dordts Genoegen
Op de hoek van het plein vind je Stripwinkel Sjors (Scheffersplein, Tolbrug 1). Geen Dordts product maar wel al meer dan 40 jaar een begrip in Dordrecht en ver daarbuiten. De ruim 40.000 strips uit alle hoeken van de wereld en voor alle leeftijden doen je duizelen. Behalve leuk om te lezen, zijn ze vaak ook bijzonder mooi. Bij Sjors ben je met gemak uren zoet!
Stripwinkel Sjors
Boekhandel De Nwe Bengel (Vriesestraat 35) is niet alleen een lust voor het oog, je vindt er ook allerlei boeken van en over Dordrecht en Dordtenaren, zoals de bundels van de beroemde Dordtse dichter C. Buddingh’ of de geprezen Johan de Witt-trilogie van Jean-Marc van Tol, waarin je je als lezer echt in het Dordrecht van 1650 bevindt.
Boekhandel de Nieuwe Bengel
Sinds 2002 wordt er op het Eiland van Dordrecht wijn gemaakt. Wijngaard Bilderhof won ook nog eens als eerste Nederlandse wijngaard goud voor zowel hun witte als rode wijn. Nieuwsgierig hoe dat smaakt? Je vindt de Bilderhof-wijnen o.a. bij Slijterij Van Pelt (Visstraat 16).
Slijterij van Pelt

Opa & An

Voorstraat 306
Wandel naar de Voorstraat voor een bezoekje aan de knusse winkel van Opa & An (Voorstraat 306). Tussen de mooie woonaccessoires vind je ook de Dordtse skyline-ansichtkaarten van illustrator Mevrouw Emmer en de toffe kussens van De Stadsfabriek met een zeefdruk van de majestueuze Dordtse Grote Kerk.
Opa & An

Finn's of restaurant Lef

Blauwpoortsplein 13
Met al die zoete Dordtse delicatessen achter de kiezen, loop je de calorieën er zo weer af met een lekkere wandeling langs de prachtige Dordtse havens. Geniet van al het moois onderweg en eindig aan het water bij Finn’s (Blauwpoortsplein 13) of de buren van restaurant Lef (Blauwpoortsplein 15) voor een borrel of diner.
Finn’s Eten en Drinken

Vergelijkbare routes

Shopping

Met je neus in de boeken

17 Locaties
Atelier Wereldwijven - Dordrecht - Wijnstraat - woninginrchting
Shopping

Op wereldreis door Dordrecht

13 Locaties
Stadsbranderij - Dordrecht - koffie - koffiebonen
Shopping

Duurzaam Dordrecht

13 Locaties
Rockin Items winkelen Voorstraat Noord Dordrecht
Shopping

Tour Féminin - Shoppingroute voor dames

15 Locaties
herenmode Dordrecht
Shopping

Dordrecht maakt de man

14 Locaties
Shopping

Shoes & the City

11 Locaties