Distilleerdeij Rutte - Dordrecht - likeur proeven
Routes

Made in Dordrecht

Wat je van ver haalt is lekker, maar wat je uit Dordrecht haalt is nog véél lekkerder en mooier! Een route langs verschillende Dordtse delicatessen en andere typisch Dordtse producten.

Bekijk de route op de kaart Open route in Maps

VVV Dordrecht

Spuiboulevard 99
De Dordtse stadsbrouwerij brouwt al eeuwenlang bier als de beste. Van hun Schapenkopje-bier (Blond, Amber, Dubbel en de stevige Triepel) kun je genieten in de vele Dordtse cafés. Ook zijn ze te koop bij de slijterijen en bij VVV Dordrecht. Hier kun je ook leuke Dordtse souvenirs, schapenkopkoekjes en dropjes kopen.
VVV informatie
Bij Van der Sterre val je meteen met je neus in twee typisch Dordtse lekkernijen: de befaamde Appelmarijn en de Schapenkopjes, overheerlijke roomboterkoekjes met een garnituur van amandel in de vorm van een schapenkop; een verwijzing naar de legende waaraan de Dordtenaren hun bijnaam danken.
Van der Sterre – Patisserie & Lunch

Distilleerderij Rutte

Vriesestraat 130
Op naar Dordts trots, Distilleerderij Rutte. De naam Rutte reikt namelijk tot ver over onze landsgrenzen en hun gin behoort tot de wereldtop. Ze maken die befaamde gins, jenevers en likeuren hier dan ook al sinds 1872. Volgens geheim recept, met de beste ingrediënten en op ambachtelijke wijze. Ook leuk: een workshop gin maken met je favoriete ingrediënten. Meteen de ultieme kans om even te snuffelen aan het geheime Rutte-recept!
Distilleerderij Rutte & Zn.

Dordrechts Museum

Museumstraat 40
In de museumwinkel van het Dordrechts Museum kun je terecht voor boeken en ansichtkaarten van beroemde werken van Dordtse meesters als Bol, Cuyp en Scheffer, en van het befaamde ‘Gezicht op Dordrecht’ van Jan van Goyen.
Dordrechts Museum

SBK Kunstuitleen

Voorstraat 180
Liever Dordtse kunst thuis aan de muur? Bij SBK Kunstuitleen kun je naast (inter)nationale kunst ook kiezen uit honderden werken van Dordtse kunstenaars. Erop uitgekeken? Dan ruil je het gewoon weer om! In hetzelfde pand is ook restaurant Het Magazijn gevestigd en op de bovenverdieping een aantal winkels.
SBK Kunstuitleen en Galerie

Dordts Genoegen

Voorstraat 256
Hoogtijd voor een koffiepauze. Smul bij Dordts Genoegen (Voorstraat 256) vooral van het beroemde hazelnootgebak van Brokking. Deze delicatesse van in luchtige laagjes opgebouwd hazelnootschuim geniet landelijke bekendheid!
Dordts Genoegen
Op de hoek van het plein vind je Stripwinkel Sjors (Scheffersplein, Tolbrug 1). Geen Dordts product maar wel al meer dan 40 jaar een begrip in Dordrecht en ver daarbuiten. De ruim 40.000 strips uit alle hoeken van de wereld en voor alle leeftijden doen je duizelen. Behalve leuk om te lezen, zijn ze vaak ook bijzonder mooi. Bij Sjors ben je met gemak uren zoet!
Stripwinkel Sjors
Boekhandel De Nwe Bengel is niet alleen een lust voor het oog, je vindt er ook allerlei boeken van en over Dordrecht en Dordtenaren, zoals de bundels van de beroemde Dordtse dichter C. Buddingh’ of de geprezen Johan de Witt-trilogie van Jean-Marc van Tol, waarin je je als lezer echt in het Dordrecht van 1650 bevindt.
Boekhandel de Nieuwe Bengel
Sinds 2002 wordt er op het Eiland van Dordrecht wijn gemaakt. Wijngaard Bilderhof won ook nog eens als eerste Nederlandse wijngaard goud voor zowel hun witte als rode wijn. Nieuwsgierig hoe dat smaakt? Je vindt de Bilderhof wijnen o.a. bij Slijterij Van Pelt en VVV Dordrecht.
Slijterij van Pelt

Opa & An

Voorstraat 306
Wandel naar de Voorstraat voor een bezoekje aan de knusse winkel van Opa & An. Tussen de mooie woonaccessoires vind je ook de Dordtse skyline-ansichtkaarten van illustrator Mevrouw Emmer en de toffe kussens van De Stadsfabriek met een zeefdruk van de majestueuze Dordtse Grote Kerk.
Opa & An

Stadsbrouwerij Dordrecht

Buddingh'plein 20
Stadsbrouwerij Dordrecht is niet zomaar een brouwerij. In deze professionele microbrouwerij wordt het bier zeer ambachtelijk gebrouwen door vrijwilligers en stagiaires van vooral het MBO. De brouwerij is af en toe open en op zaterdagmiddag zijn er rondleidingen. Het Schapenkopje bier is bij diverse horecazaken en winkels in Dordrecht te verkrijgen.
Stadsbrouwerij Dordrecht

Finn's of restaurant Lef

Blauwpoortsplein 13
Met al die zoete Dordtse delicatessen achter de kiezen, loop je de calorieën er zo weer af met een lekkere wandeling langs de prachtige Dordtse havens. Geniet van al het moois onderweg en eindig aan het water bij Finn’s (Blauwpoortsplein 13) of de buren van restaurant Lef (Blauwpoortsplein 15) voor een borrel of diner.
Finn’s Eten en Drinken

Vergelijkbare routes

Shopping

Met je neus in de boeken

17 Locaties
Atelier Wereldwijven - Dordrecht - Wijnstraat - woninginrchting
Shopping

Op wereldreis door Dordrecht

13 Locaties
Stadsbranderij - Dordrecht - koffie - koffiebonen
Shopping

Duurzaam Dordrecht

16 Locaties
Rockin Items winkelen Voorstraat Noord Dordrecht
Shopping

Tour Féminin - Shoppingroute voor dames

15 Locaties
herenmode Dordrecht
Shopping

Dordrecht maakt de man

14 Locaties
Shopping

Shoes & the City

12 Locaties