Distilleerdeij Rutte - Dordrecht - likeur proeven
Routes

Made in Dordrecht

Shoppingroute langs winkels met Dordtse specialiteiten.

Wat je van ver haalt is lekker, maar wat je uit Dordrecht haalt is nog véél lekkerder en mooier! Een route langs verschillende Dordtse delicatessen en andere typisch Dordtse producten.

TIP

  • Als je de kaart in Google Maps opent zorg dan dat je navigatie (bovenaan) op wandelen staat.
  • Heb je na het volgen van deze route op- of aanmerkingen of wil je een review achterlaten? Vul dan dit formulier in.

 

Download de route Open route in Maps
1

VVV Dordrecht

Spuiboulevard 99

Bij VVV Dordrecht haal je allerlei leuke Dordtse hebbedingen. Dordtse souvenirs, schapenkopkoekjes, dropjes maar ook het Dordtse Schapenkoppenbier en Dordtse wijn. Boeken, leuke ansichtkaarten van de stad en een prachtige houten skyline.

VVV informatie
2
Van der Sterre - Patisserie & Lunch - Dordrecht - Vriesestraat - gebak en brood - koffie en lunch

Bij Van der Sterre val je meteen met je neus in twee typisch Dordtse lekkernijen: de befaamde Appelmarijn en de Schapenkopjes, overheerlijke roomboterkoekjes met een garnituur van amandel in de vorm van een schapenkop; een verwijzing naar de legende waaraan de Dordtenaren hun bijnaam danken.

Van der Sterre – Patisserie & Lunch
3
Distilleerderij Rutte - Dordrecht - jenever stoken

Distilleerderij Rutte

Vriesestraat 130

Op naar Dordts trots, Distilleerderij Rutte. De naam Rutte reikt namelijk tot ver over onze landsgrenzen en hun gin behoort tot de wereldtop. Ze maken die befaamde gins, jenevers en likeuren hier dan ook al sinds 1872. Volgens geheim recept, met de beste ingrediënten en op ambachtelijke wijze. Ook leuk: een workshop gin maken met je favoriete ingrediënten. Meteen de ultieme kans om even te snuffelen aan het geheime Rutte-recept!

Distilleerderij Rutte & Zn.
4
Dordrechts Museum - schilderijen - kunst

Dordrechts Museum

Museumstraat 40

In de museumwinkel van het Dordrechts Museum kun je terecht voor boeken en ansichtkaarten van beroemde werken van Dordtse meesters als Bol, Cuyp en Scheffer, en van het befaamde ‘Gezicht op Dordrecht’ van Jan van Goyen.

Dordrechts Museum
5

Olala Chocola

Voorstraat 182

Door de open werkruimte in de winkel kun je zien hoe de chocolade verwerkt wordt. Bij Olala Chocola kun je terecht voor leuke cadeaus voor diverse gelegenheden of heerlijke chocolade in de vorm van Dordtse Schapenkopjes.

Olala Chocola
6
Dordts Genoegen - Dordrecht - Scheffersplein - restaurant - koffie en gebak - lunch

Dordts Genoegen

Voorstraat 256

Hoogtijd voor een koffiepauze. Smul bij Dordts Genoegen vooral van het beroemde hazelnootgebak van Brokking. Deze delicatesse van in luchtige laagjes opgebouwd hazelnootschuim geniet landelijke bekendheid!

Dordts Genoegen
7
Stripwinkel Sjors - Dordrecht - Scheffersplein - stripboeken

Op de hoek van het plein vind je Stripwinkel Sjors (Scheffersplein, Tolbrug 1). Geen Dordts product maar wel al meer dan 40 jaar een begrip in Dordrecht en ver daarbuiten. De ruim 40.000 strips uit alle hoeken van de wereld en voor alle leeftijden doen je duizelen. Behalve leuk om te lezen, zijn ze vaak ook bijzonder mooi. Bij Sjors ben je met gemak uren zoet!

Stripwinkel Sjors
8

Hallo Dordrecht

Voorstraat 276

Bij Hallo Dordrecht haal je alles van en over Dordrecht. Loop eens binnen bij deze gezellige winkel voor Dordtse souvenirs, cadeautjes, delicatessen en andere leuke hebbedingetjes.

Hallo Dordrecht
9
Boekhandel De Nieuwe Bengel - Dordrecht - Vriesestraat - boeken

Boekhandel De Nwe Bengel is niet alleen een lust voor het oog, je vindt er ook allerlei boeken van en over Dordrecht en Dordtenaren, zoals de bundels van de beroemde Dordtse dichter C. Buddingh’ of de geprezen Johan de Witt-trilogie van Jean-Marc van Tol, waarin je je als lezer echt in het Dordrecht van 1650 bevindt.

Boekhandel de Nieuwe Bengel
10
Wijngaard De Bilderhof - Dordrecht - wijn

Sinds 2002 wordt er op het Eiland van Dordrecht wijn gemaakt. Wijngaard Bilderhof won ook nog eens als eerste Nederlandse wijngaard goud voor zowel hun witte als rode wijn. Nieuwsgierig hoe dat smaakt? Je vindt de Bilderhof wijnen o.a. bij Slijterij Van Pelt en VVV Dordrecht.

Slijterij van Pelt
11

Opa & An

Voorstraat 306

Wandel naar de Voorstraat voor een bezoekje aan de knusse winkel van Opa & An. Tussen de mooie woonaccessoires vind je ook de Dordtse skyline-ansichtkaarten van illustrator Mevrouw Emmer en de toffe kussens van De Stadsfabriek met een zeefdruk van de majestueuze Dordtse Grote Kerk.

Opa & An
12

Stadsbrouwerij Dordrecht

Buddingh'plein 20

Stadsbrouwerij Dordrecht is niet zomaar een brouwerij. In deze professionele microbrouwerij wordt het bier zeer ambachtelijk gebrouwen door vrijwilligers en stagiaires van vooral het MBO. De brouwerij is af en toe open en op zaterdagmiddag zijn er rondleidingen. Het Schapenkopje bier is bij diverse horecazaken en winkels in Dordrecht te verkrijgen.

Stadsbrouwerij Dordrecht
13
Finn's Dordrecht - terras - uit eten - restaurant - lunch

Finn's of restaurant Lef

Blauwpoortsplein 13

Met al die zoete Dordtse delicatessen achter de kiezen, loop je de calorieën er zo weer af met een lekkere wandeling langs de prachtige Dordtse havens. Geniet van al het moois onderweg en eindig aan het water bij Finn’s (Blauwpoortsplein 13) of de buren van restaurant Lef (Blauwpoortsplein 15) voor een borrel of diner.

Finn’s Eten en Drinken

Vergelijkbare routes

Shopping

Met je neus in de boeken

16 Locaties
Atelier Wereldwijven - Dordrecht - Wijnstraat - woninginrchting
Shopping

Op wereldreis door Dordrecht

13 Locaties
Stadsbranderij - Dordrecht - koffie - koffiebonen
Shopping

Duurzaam Dordrecht

15 Locaties
Rockin Items winkelen Voorstraat Noord Dordrecht
Shopping

Eindeloos shoppen voor dames

18 Locaties
herenmode Dordrecht
Shopping

Dordrecht maakt de man

15 Locaties
Shopping

Shoes & the City

12 Locaties