Pottenkade wandelen telefoon fotograferen herfst Voorstraathaven Dordrecht

Plan je bezoek

Kom je gezellig een dagje of weekend naar Dordrecht? Bekijk dan alvast waar je het beste kunt parkeren, een fiets kunt huren of met het OV moet uitstappen. Heb je al een overnachting geboekt? Wij hebben een aantal leuke adresjes voor je verzameld! Download ook alvast de stadsplattegrond. Deze is overigens ook verkrijgbaar bij VVV Dordrecht, waar je ook terecht kunt voor meer informatie over Dordrecht.

Praktische tips voor een bezoek aan Dordrecht

Waterbus - vervoer over water - fietsen

Openbaar vervoer

Fietsverhuur

bordje dames en heren toilet

Openbare toiletten

Pinautomaten

Fietsen Dok Straatman Roobrug havens Dordrecht

Fietsenstallingen

Fietsen Stokholm Wolwevershaven Dordrecht

Fietsroutes

e-bike opladen - elektrische fiets

Oplaadpunt E-Bikes

Naar het centrum

Het centrum is het gemakkelijkst te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf het centraal station loop je in 5 minuten naar het centrum of ga met lijn 10 vanaf het naastgelegen busstation. De historische binnenstad van Dordrecht is grotendeels afgesloten voor autoverkeer, daar hebben voetgangers alle ruimte. Parkeren is in het autoluwe gebied dan ook niet mogelijk.
De Merwede Lingelijn van QBuzz en de treinen van NS stoppen op Centraal Station Dordrecht. Het busstation van QBuzz ligt naast het centraal station waar alle stads- en streekbussen vertrekken. Plan je reis gemakkelijk met 9292.

Fietsen bord ANWB Gulden Os Dordrecht

Over het water

Dordrecht ligt op een eiland en is omgeven door water en daardoor bereikbaar met verschillende veerdiensten. De Waterbus vaart tussen Dordrecht, de Drechtsteden, Rotterdam en de Biesbosch. Fietsen mogen gratis mee aan boord. De Waterbus naar Zwijndrecht vertrekt vanaf de Hooikade en alle andere lijnen vanaf de Merwekade. Je kunt betalen met de OV-chipkaart, e-ticket of contant. Vanaf Brabant is het eiland van Dordrecht bereikbaar met veerpont De Biesbosch. Met je eigen boot ben je van harte welkom in één van de jachthavens.

Waterbus vervoer bereikbaarheid skyline Dordrecht