Grotekerksbuurt Grote Kerk kinderen gezin wandelen zomer Dordrecht

Doen met kinderen

Op zoek naar een leuk uitje met het gezin? Weer of geen weer, er is genoeg te doen met kinderen in Dordrecht! Spelen, zwemmen, eten, winkelen, cultuur snuiven… Wij maakten een overzicht van de meest kindvriendelijke plekken van Dordrecht.

Buitenspelen in de Biesbosch

De groene achtertuin van Dordrecht – Nationaal Park de Biesbosch – is de ideale plek voor kinderen om al hun energie kwijt te kunnen. Rennen, klimmen, zwemmen… er is van alles te doen! Bij Biesboschcentrum Dordrecht kun je eenvoudig parkeren en zijn er veel leuke activiteiten op loopafstand. Je kunt gewoon een stukje wandelen of fietsen of een bezoekje brengen aan het BeverBos. Een leuke beverspeurtocht, net als wandel- en fietsroutes, zijn te verkrijgen bij de informatiebalie. Je kunt de Biesbosch ook vanaf het water ontdekken met kano, sup of fluisterbootje. Deze moet je wel van tevoren online huren. Houden je kids van klimmen en klauteren? Dan kun je een bezoek brengen aan het naastgelegen klimbos! Op een warme dag kun je tenslotte heerlijk spelen met zand en water bij de Merwelanden.

Beverspeurtocht beverbos kinderen activiteiten Biesbosch zomer natuur Dordrecht (1)

Culturele gezinsuitjes

Grote Kerk toren Grotekerkstuin kinderen gezin wandelen zomer Dordrecht (3)

Beklim de toren van de Grote Kerk

Tentoonstelling Boom Roos Vis - Onderwijsmuseum Dordrecht

Het Nationaal Onderwijsmuseum

Huis van Gijn museum kinderen cultuur Dordrecht (2)

Huis van Gijn

Sterrenwacht Mercurius Biesbosch Dordrecht

Sterrenwacht Mercurius

Molen Kyck over den Dyck

Kinderboeken

Bibliotheek Aan Zet

Activiteiten met en voor kids

In Dordrecht zijn er regelmatig leuke kidsproof activiteiten. In het Dordrechts Museum is een speciale familierondleiding, museum dobbelspel, museumtekengids en leuk als voorpret: de museumkleurplaat. Kinderen t/m 18 jaar krijgen gratis toegang. De activiteiten van IVN Scharrelkids leren kids spelenderwijs over de natuur. De natuuractiviteiten zijn voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en 7 t/m 12 jaar. Hier vind je een overzicht.

In het Nationaal Onderwijsmuseum is er voor kids van alle leeftijden wat te doen, zoals een babytour, knutsel workshops en voorleesmomenten. Ook in het Hof van Nederland is er voldoende te doen met de kinderen, zoals de kindertour Bevrijd Griffioen.

Dordrechts Museum, familie, expositie, kunst & cultuur, musea Dordrecht

Kleding, speelgoed, een nieuw voorleesboek of naar de kapper… Waar kun je naartoe met je kinderen in de binnenstad? Wij maakten een overzicht voor je met leuke en handige adresjes!

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Naast de speeltuin in het Weizigtpark ligt Duurzaamheidscentrum Weizigt. Een mooi natuurterrein met een duurzame stadsboerderij, tentoonstelling het Aquarama, mooie tuinen, een klimaatkas en een bijenstal. Elke eerste woensdag van de maand is het Weizigt Woensdag: dan is er van 14.00 tot 15.30 uur een leuke activiteit voor kids van 5 tot en met 10 jaar. Weizigt is een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin!

Weizigt Dordrecht

Actieve uitjes

Attracties
Kinderfeestjes
Nationaal Park de Biesbosch
Teamuitjes

Klimbos

Baanhoekweg 53
Attracties
Kinderfeestjes
Sportlocaties

Klimmuur

Maria Montessorilaan 3a
Attracties
Kinderfeestjes
Teamuitjes

Karten

Baanhoekweg 1a
Attracties
Bootverhuur
Kinderfeestjes
Teamuitjes

Watersporten

Rijksstraatweg 186
Kinderfeestjes
Sportlocaties
Zwembaden
Vergaderlocaties

Zwemmen en/of schaatsen

Fanny Blankser-Koenweg 10
Attracties
Kinderfeestjes
Sportlocaties

Skiën

Mijlweg 53
Zaalverhuur & Partylocaties
Attracties
Kinderfeestjes
Nationaal Park de Biesbosch
Sportlocaties
Teamuitjes

Buiten op de skibaan

Vogelaarsweg 1
Attracties
Sportlocaties
Teamuitjes

Surfen

Baanhoekweg 9
Attracties
Kinderfeestjes
Teamuitjes

Glow mini-golf en/of bowlen

Baanhoekweg 1

Sportief de stad ontdekken op je skeelers

In Dordrecht zijn er volop mogelijkheden om lekker te skeeleren. Oefen je tricks op het Skatepark onder de Zwijndrechtse brug of maak gebruik van de fietspaden in en om de Dordtse binnenstad. Ook de Elzen, een ruim en rustig natuurgebied, is uitermate geschikt om te skeeleren en perfect voor zowel beginners als gevorderden. Twee routes zijn uitgezet, eentje van 10 kilometer (de blauwe route) dwars door de polder en een van 20 (de rode route) over de dijken, onder andere langs de Kop van ’t Land en over de Zuidendijk. De routes zijn met elkaar verbonden en in twee richtingen te skeeleren. Als je parkeert bij De Viersprong zie je de bordjes vanzelf. Kortom, gezellig én sportief met de kinderen op pad!

Nieuwe Dordtse Biesbosch skaten kinderen natuur Dordrecht