Locaties

Nationaal Onderwijsmuseum

Je bent weer van harte welkom! Het museum is aangepast om aan de eisen van de anderhalvemeter samenleving te voldoen. Meer informatie hierover en ticketverkoop staat op de site van het museum.
Direct tickets bestellen kan via deze link.

Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft, met meer dan 390.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld. Uniek, net als artikel 23 uit onze grondwet over de vrijheid van onderwijs dat ten grondslag ligt aan de diversiteit in het Nederlandse onderwijs. En die verscheidenheid aan objecten is terug te zien in onze collectie.

In een levendige en veelzijdige tentoonstelling laat het museum de vele aspecten van het onderwijs en de invloed ervan op jeugdcultuur zien. Bezoek het museum en beleef aan de hand van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen de ontwikkeling van onderwijs (geschiedenis) in het heden, verleden en toekomst. In een levendige en veelzijdige tentoonstelling laat het museum de vele aspecten van het onderwijs en de invloed ervan op jeugdcultuur zien.

Bezoek het museum en beleef aan de hand van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen de ontwikkeling van onderwijs (geschiedenis) in het heden, verleden en toekomst. Het Onderwijsmuseum beschikt over een prachtige locatie: het zorgvuldig gerestaureerde gebouw De Holland uit 1939 in Dordrecht. De Holland is een van de karakteristieke gebouwen die de eigenzinnige architect Sybold van Ravesteyn (1889 – 1983) heeft ontworpen. Een bijzonder museumgebouw vlakbij het station.

Het museum heeft ruim 2500 m² aan publieks- en tentoonstellingsruimten, een sfeervolle commissarissenkamer, een winkel, een museumcafé met tuin. Ook zonder een bezoek aan het museum is te genieten van heerlijke (streek-)lekkernijen in museumcafé de Holland. U bent van harte welkom!

Vergelijkbare locaties

Kinderfeestjes
Sportlocaties

Hippisch Centrum Dordrecht

Oude Veerweg 1a
Attracties
Kinderfeestjes
Nationaal Park de Biesbosch
Teamuitjes
Voor kids

Klimbos

Baanhoekweg 53
Chocolatier
Kinderfeestjes
Streekproducten
Voor kids
Workshop

Olala Chocola

Voorstraat 182
Diner
Hollands
Kinderfeestjes
Lunch
Met kids
Pannenkoeken/Poffertjes
Terras

Pim's Poffertjes en Pannekoeken

Nieuwstraat 19-21
Bezorgen & afhalen
Diner
Italiaans
Kinderfeestjes
Met kids
Terras

Strada del Vino

Wijnstraat 170
Kinderfeestjes
Theaters
Voor kids

Schouwburg Kunstmin

Sint Jorisweg 76