polder in Dordrecht
Routes

Blauwe skateroute - 10 km

Skaten over het Eiland van Dordrecht.

Met je haar in de wind langs de oer-Hollandse polders. Alleen het geluid van je skates is nog te horen. Ruimte, polders, dijken en uitdaging; dat is skaten in het buitengebied van Dordrecht. Op het Eiland van Dordrecht zijn er twee bewegwijzerde skateroutes uitgezet met speciale skatebordjes. De bordjes zijn bevestigd op lantaarnpalen of onder verkeersborden. Deze skateroute met blauwe bordjes (10 km) gaat door de polders in het buitengebied van Dordrecht.  

TIPS

  • Je kunt deze route uitbreiden met de rode route (20 km). De rood-gestreepte bordjes geven aan waar je de andere route kunt vervolgen. (Op enkele plekken ontbreken helaas de bordjes maar de routebeschrijving geeft duidelijk aan hoe je de route kunt skaten.)
  • Als je de kaart in Google Maps opent zorg dan dat je navigatie (bovenaan) op fietsen of wandelen staat.
  • Heb je na het volgen van deze route op- of aanmerkingen of wil je een review achterlaten? Vul dan dit formulier in.
Open route in Maps
1

Je kunt deze route starten op parkeerplaats De Elzen bij café-restaurant De Viersprong en Speelbos De Elzen. Je kunt hier op het terras eerst wat drinken voordat je op pad gaat. Ga rechtsaf vanaf de parkeerplaats en op de 1e kruising naar rechts.

De Viersprong
2

Je passeert hier aan de linkerkant museum Twintighoeven dat gevestigd is in het voormalige koelhuis van Hoeve Jong Dordrecht. Het toont de cultuurhistorie van het Eiland van Dordrecht sinds de Sint Elisabethsvloed van 1421. Je kunt dit museum bezoeken maar het is niet dagelijks geopend. Ga verder rechtdoor.

Natuur- en Cultuurhistorisch museum Twintighoeven
3
Nieuwe Dordtse Biesbosch

Uitzichtpunt Louisa & Cannemanpolder

Noorderelsweg 2

Je hebt hier een prachtig uitzicht over het natuurgebied en het water. Hier staat een picknick tafel, ideaal als je even een tussenstop wilt maken. Ga hier naar links en volg het fietspad onderlangs de dijk.

4
Nieuwe Dordtse Biesbosch skaten gezin natuur Dordrecht

Nieuwe Merwedeweg

Zwanenplaatweg 2

Blijf alsmaar het fietspad langs de dijk volgen. Ook bij het bordje linksaf ter hoogte Zwanenplaatweg. Ga hier rechtdoor!

5

De Griendheuvel en jachthaven

Nieuwe Merwedeweg 2A

Je passeert hier aan de linkerkant paardenmelkerij, fokkerij & hengstenhouderij de Griendheuvel. In de zomermaanden is hier een theetuin geopend. Rechts bovenaan de dijk is de ingang van natuurgebied de Tongplaat waar een prachtige wandeling gemaakt kan worden. Je ziet daar ook Jachthaven De Zuidhaven. De skateroute gaat hier verder rechtdoor onderlangs de dijk. Blijf hier de weg enkele kilometers volgen.

6
polder in Dordrecht

T-splitsing met Noorderelsweg

Op de t-splitsing ga je linksaf naar de Noorderelsweg. De bordjes vanaf deze kant zijn niet erg duidelijk. Als je een langere route wilt skaten kun je rechtdoor de rood-gestreepte bordjes volgen en dan de aansluitende 20 km rode skateroute verder volgen.

7

Kruising met van Elzelingenweg

Noorderelsweg 5

Op het kruispunt met de van Elzelingenweg ga je rechtdoor. Rondom dit kruispunt staan diverse prachtige boerderijen zoals aan de rechterkant Hoeve De Biesbosch.

8

De Stoopbank

Noorderelsweg 3

Aan de linkerkant passeer je de Stoopbank, een eenvoudig monument dat de inpoldering van Polder de Biesbosch symboliseert. Wanneer je naar boven de trap opgaat heb je uitzicht over de polder. Je kunt hier even uitrusten op een bankje en het informatiebord bekijken met de geschiedenis van deze polder. Volg verder de Noorderelsweg rechtdoor.

9

Eindpunt

Noorderelsweg 6

Je bent nu op het eindpunt van deze skateroute. Ga hier naar rechts en je bent weer op de parkeerplaats De Elzen. Wil je nog wat verder skaten ga dan rechtdoor en volg verderop de rode skateroute (20 km).

Vergelijkbare routes

Skateroutes

Skateroute - 20 km

8 Locaties