Routes

Rode skateroute - 20 km

Skaten over het Eiland van Dordrecht.

Met je haar in de wind langs de oer-Hollandse polders. Alleen het geluid van je skates is nog te horen. Ruimte, polders, dijken en uitdaging; dat is skaten in het buitengebied van Dordrecht. Op het Eiland van Dordrecht zijn er twee bewegwijzerde skateroutes uitgezet met speciale skatebordjes. De bordjes zijn bevestigd op lantaarnpalen of onder verkeersborden. Deze skateroute met rode bordjes (20 km) gaat over de dijken in het buitengebied van Dordrecht. Onderweg kom je ook wat terrasjes en restaurants tegen voor een lekkere tussenstop. 

TIPS

  • Je kunt deze route uitbreiden met de blauwe route (10 km). De blauw-gestreepte bordjes geven aan waar je de andere route kunt vervolgen. (Op enkele plekken ontbreken helaas de bordjes maar de routebeschrijving geeft duidelijk aan hoe je de route kunt skaten.)
  • Als je de kaart in Google Maps opent zorg dan dat je navigatie (bovenaan) op fietsen of wandelen staat.
  • Heb je na het volgen van deze route op- of aanmerkingen of wil je een review achterlaten? Vul dan dit formulier in.
Open route in Maps
1

Je kunt de route starten bij het Oogstpark waar een ruime parkeerplaats is. Er is een heerlijke tuin waar je lekker een kop koffie of thee kunt drinken voordat je op pad gaat. Vanaf de parkeerplaats volg je rechtsaf de route over de Oude Veerweg. Op de kruising rechtsaf de Zeedijk op.

Oogstpark
2
Nieuwe Dordtse Biesbosch skaten kinderen natuur Dordrecht

Zeedijk

Zeedijk 8

Volg de Zeedijk rechtdoor. Aan je rechterhand heb je een prachtig uitzicht over de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Je ziet hier de van Elzelingenweg het natuurgebied doorkruisen. De fietspaden in de Nieuwe Dordtse Biesbosch zijn ook zeer geschikt om te skaten. Maar de route gaat hier rechtdoor, verder over de Zeedijk.

3

Fluitekruid

Zeedijk 30

Bij Fluitekruid kun je op het zonnige terras even lekker uitrusten en genieten van een hapje en een drankje. De route gaat even verderop naar links bij de kruising naar de veerpont kop van ‘t Land.

Fluitekruid
4

Parkeerplaats Bovenpolder

Zuidendijk 314-306

Ga linksaf de Zuidendijk op. Je kunt eventueel ook hier de route starten bij de Parkeerplaats Bovenpolder. Je volgt deze dijk een heel stuk met aan de rechterkant de wijk Dubbeldam.

5

Rechtdoor langs Laantje van Middenhoeve

Zuidendijk 533

Je skate nog steeds lekker rechtdoor over de Zuidendijk met uitzicht op prachtige monumentale boerderijen langs de dijk.
Blijf steeds bovenlangs de dijk volgen, kruising over met de Schenkeldijk, op de rotonde rechtdoor het fietspad volgen.

6

Je passeert aan de rechterkant het winkelcentrum Sterrenburg. Hier vind je diverse winkels, supermarkten en horeca. Volg het fietspad onder het viaduct door, volgende kruising met Kometenlaan rechtdoor. Aan het einde van de dijk linksaf en daarna de kruising rechtdoor oversteken en het fietspad vervolgen.

Winkelcentrum Sterrenburg
7

Wieldrechtse Zeedijk

Wieldrechtse Zeedijk 28

Je skate nu op de Wieldrechtse Zeedijk en gaat linksaf naar de Zanddijk. Je volgt deze dijk door de polders en langs Wilgenbomen tot het einde. Je skate dan linksaf naar beneden een bruggetje over naar het fietspad Langs den Engel. Volg dit pad onderlangs de dijk helemaal tot het einde, passeer hierbij de slagbomen.

8

De Elzen

Oude Veerweg 1

Je skate nu door natuurgebied De Elzen. Op de volgende kruising rechtdoor (links aanhouden). Doorrijden tot aan de kruising met de Oude Veerweg. Als je hier linksaf gaat ben je weer bij het beginpunt. Wil je graag nog verder skaten ga dan rechtsaf en volg de gestreepte blauwe bordjes. Je kunt daarna de blauwe skateroute volgen (10 km).

Vergelijkbare routes

polder in Dordrecht
Skateroutes

Skateroute - 10 km

9 Locaties