Blauwe zaal Dordrechts Museum, kunst & cultuur, musea Dordrecht

Naar het museum in Dordrecht!

Voor een museumbezoek ben je in Dordrecht aan het juiste adres. Er zijn diverse musea in de stad te vinden. Van moderne kunst tot prachtige werken uit 18e-eeuw. Denk er wel aan om vooraf een ticket te kopen. Dat kan zowel online als telefonisch.

Op ontdekkingstocht in Huis van Gijn

Ontdek hoe welgestelde Dordtenaren anno 1900 woonden in Huis van Gijn. Wie door dit voormalige woonhuis van zakenman en verzamelaar Simon van Gijn (1836-1922) dwaalt, waant zich 100 jaar terug in de tijd. De bewoners lijken er elk moment thuis te komen. Voor kinderen is het extra leuk op de speelgoedzolder. De verzameling is één van de oudste speelgoedcollecties in Nederland.

Meer over Huis van Gijn
Huis van Gijn, kinderen, kunst & cultuur, musea Dordrecht

Kijk je ogen uit in het Dordrechts Museum

Opgericht in 1842 is het Dordrechts Museum één van de oudste musea van Nederland. Naast tijdelijke tentoonstellingen heeft het museum een prachtige vaste collectie.  Sinds de oprichting is een rijke collectie opgebouwd die zes eeuwen Nederlandse schilderkunst omvat, van 1500 tot heden. Ontdek hoogtepunten uit de 16de tot 18de eeuw bij een bezoek aan dit prachtige museum.

Bekijk het Dordrechts Museum
In het licht van Cuyp

Het Hof van Nederland Gesloten tot eind juni 2022

Een historische plek van nationale betekenis is Het Hof van Nederland. Je zit hier op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering die hier in 1572 plaatsvond, de geboorte van Nederland. Je leert over de invloed van de Synode van Dordrecht op de Nederlandse taal en cultuur. Ontdekt Dordrecht als de stad van de Gebroeders de Witt, de watersnood en de Biesbosch.

Meer over Het Hof van Nederland

Het Hof van Nederland, kinderen, kunst & cultuur, musea Dordrecht

Ontdek meer!

Museum Dordts Patriciershuis, kunst & cultuur, Dordrecht

Bekijk alle musea

Expositie Dordrechts Museum, kunst & cultuur, musea Dordrecht

Exposities in de stad

Galerie monument Wijnstraat 87

Galerieën en expositieruimtes

Energiehuis Machine 3, kunst & cultuur, Dordrecht

Kunst- & cultuur in één overzicht