Locaties

Stadsbrouwerij Dordrecht

Stadsbrouwerij Dordrecht is niet zomaar een brouwerij. In deze professionele microbrouwerij wordt het bier zeer ambachtelijk gebrouwen door vrijwilligers en stagiaires van vooral het MBO. De stadsbrouwerij is Onderwijsleerbedrijf en trots op de stageplaatsen en de begeleiding die aan het onderwijs kan worden aangeboden.

In Stadsbrouwerij Dordrecht wordt elk biertje met speciale aandacht gebrouwen. Wij brouwen vier soorten Schapenkopje: Blond, Amber, Dubbel of Triepel. Ons bier is te koop in diverse slijterijen en supermarkten en in meerdere horecagelegenheden in Dordrecht en de regio.

De brouwerij is elke zaterdag geopend voor een rondleiding met proeverij (om 15.00 uur). Kosten € 12,50 p.p. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk maar wel aanbevolen in verband met de beperkte ruimte. Voor groepen van 10 personen of meer is het ook mogelijk op een andere dag en/of tijd een rondleiding te krijgen. Aanvragen hiervoor via email: info@stadsbrouwerijdordrecht.nl.

Monument de Stadsbrouwerij/Het Schapenkopje
In 1968 kwam er een einde aan de oudste brouwerij van Nederland, de Dordtse brouwerij ‘De Sleutel’.  Vanaf begin zestiende eeuw werd hier bier gebrouwen, op een terrein dat zich uitstrekte van de Groenmarkt (achter het renaissancepand De Sleutel) tot aan de  Varkenmarkt (toegangspoortje met sleutels). Een  groot deel van de bebouwing in het binnen gebied  is gesloopt, maar het gebouw dat oorspronkelijk de mouterij was en later werd gebruikt als lagerkelder bleef behouden. Bij de restauratie is de oude buitengevel met getoogde vensteropeningen hersteld.  Op de verdiepingen bevinden zich woningen,  beneden de Stadsbrouwerij. Tegenwoordig is er  het onderwijsleerbedrijf Stadsbrouwerij Dordrecht  gehuisvest. Het ambachtelijk gebrouwen lichtbier waarmee meesterbrouwer Marres – een van de  oprichters – de titel van Nederlands Kampioen Bierbrouwer kreeg, wordt nu door de Stadsbrouwerij  op de markt gebracht onder de Dordtse naam  ‘Schapenkopje Amber’.

  • Bouwjaar: 1665
  • Bouwstijl: Zeventiende-eeuwse utilitaire bouw
  • Oorspronkelijke functie:  Moutgebouw/lagerkelder Brouwerij de El

Tips

Product

Het Dordts Schapenkopje Bier

de verkooppunten
Product

Rondleiding met proeverij

zaterdag 15.00 uur
€ 12,50 p.p.

Ontdek Stadsbrouwerij Dordrecht

Merz restaurant Bockbier festival Dordrecht (2)
Blogs

Vier de herfst, met bockbier!

07 oktober 2021

Vergelijkbare locaties

Attracties

Play World Dordrecht

Vriesestraat 14
Attracties
Kinderfeestjes
Nationaal Park de Biesbosch

Sterrenwacht Mercurius

Baanhoekweg 75
Attracties
Nationaal Park de Biesbosch
Sportlocaties

Crayestein Golf

Baanhoekweg 50
Attracties
Nationaal Park de Biesbosch
Toeristische Overstappunt (TOP)

Nationaal Park De Biesbosch

Baanhoekweg 53
Attracties
Fietsverhuur

Go Sharing

Stationsplein 1
Attracties
Teamuitjes

Dordrecht Tours