Locaties

Rutte Jenever & Distilleerderij

Aan de Vriesestraat in Dordrecht worden zo’n 55 verschillende distillaten vervaardigd. De bekendste daarvan zijn bij vrijwel alle slijters en groothandels in heel Nederland verkrijgbaar. In de winkel zijn jenevers, paradijswijn, eau-de-vies en allerlei andere distillaten van de eeuwenoude distilleerderij Rutte te Dordrecht verkrijgbaar. De distillateurs van Rutte maken gebruik van enkel natuurlijke ingrediënten zoals graan, kruiden, noten en vers fruit als smaakmakers.

De ambachtelijke Distilleerderij Rutte & Zn. ligt binnen het beschermd stadsgezicht van Dordrecht en bestaat uit verschillende panden die onderling verbonden zijn. Hier begon Simon Rutte zijn stokerij waar ook nu nog de jenevers, likeuren en whiskeyachtige distillaten op ambachtelijke wijze gestookt worden. Een bezoek aan Rutte brengt bezoekers terug in de tijd. De voorgevel van het pand in art nouveau stijl werd in 1903-1905 geplaatst.

Het winkelinterieur is in 1964 uitgevoerd met hout en houtsnijwerk in de stijl van de Hollandse neorenaissance. Heim Lamoen verzorgde het glas-in-lood in de bovenlichten in de zijgevel. Aan de zijkant van de distilleerderij, in de Stoofstraat, is door verschillende ramen de distillateur aan het werk te zien bij de ketels. Op de begane grond bevindt zich verder de historische winkel waar alle gestookte distillaten te koop zijn. Daarboven bevindt zich de Proef kamer waar proeverijen en workshops gegeven worden.

Tip voor groepen

Distilleerdeij Rutte - Dordrecht - likeur proeven
Product

Proeverij

Reserveren mogelijk via Dagtochten Dordrecht
€ 17,- p.p.
Workshop - In Dordrecht
Product

Workshop Gin of Likeur

Reserveren mogelijk via Dagtochten Dordrecht
€ 35,- p.p.

Vergelijkbare locaties

Attracties
Monumenten
Streekproducten

Stadsbrouwerij Dordrecht

Buddingh'plein 20
Attracties
Kinderfeestjes
Nationaal Park de Biesbosch

Sterrenwacht Mercurius

Baanhoekweg 75
Attracties
Nationaal Park de Biesbosch
Sportlocaties

Crayestein Golf

Baanhoekweg 50
Attracties
Nationaal Park de Biesbosch
Toeristische Overstappunt (TOP)

Nationaal Park De Biesbosch

Baanhoekweg 53
Attracties
Fietsverhuur

Go Sharing

Stationsplein 1
Attracties
Teamuitjes

Dordrecht Tours