Locaties

Rutte Jenever & Distilleerderij

Aan de Vriesestraat in Dordrecht worden zo’n 55 verschillende distillaten vervaardigd. De bekendste daarvan zijn bij vrijwel alle slijters en groothandels in heel Nederland verkrijgbaar. In de winkel zijn jenevers, paradijswijn, eau-de-vies en allerlei andere distillaten van de eeuwenoude distilleerderij Rutte te Dordrecht verkrijgbaar. De distillateurs van Rutte maken gebruik van enkel natuurlijke ingrediënten zoals graan, kruiden, noten en vers fruit als smaakmakers.

De ambachtelijke Distilleerderij Rutte & Zn. ligt binnen het beschermd stadsgezicht van Dordrecht en bestaat uit verschillende panden die onderling verbonden zijn. Hier begon Simon Rutte zijn stokerij waar ook nu nog de jenevers, likeuren en whiskeyachtige distillaten op ambachtelijke wijze gestookt worden. Een bezoek aan Rutte brengt bezoekers terug in de tijd. De voorgevel van het pand in art nouveau stijl werd in 1903-1905 geplaatst.

Het winkelinterieur is in 1964 uitgevoerd met hout en houtsnijwerk in de stijl van de Hollandse neorenaissance. Heim Lamoen verzorgde het glas-in-lood in de bovenlichten in de zijgevel. Aan de zijkant van de distilleerderij, in de Stoofstraat, is door verschillende ramen de distillateur aan het werk te zien bij de ketels. Op de begane grond bevindt zich verder de historische winkel waar alle gestookte distillaten te koop zijn. Daarboven bevindt zich de Proef kamer waar proeverijen en workshops gegeven worden.

Tip voor groepen

Distilleerdeij Rutte - Dordrecht - likeur proeven
Product

Proeverij

Reserveren mogelijk via Dagtochten Dordrecht
€ 17,- p.p.
Workshop - In Dordrecht
Product

Workshop Gin of Likeur

Reserveren mogelijk via Dagtochten Dordrecht
€ 35,- p.p.

Vergelijkbare locaties

Attracties
Fietsverhuur

Go Sharing

Stationsplein 1
Attracties
Teamuitjes

Dordrecht Tours

Attracties
Fietsverhuur

Dordt-E | e-chopper verhuur

Draai
Attracties
Teamuitjes

Trabant verhuur

Wantijpark 1
Attracties
Teamuitjes

Segway Dordrecht

Baanhoekweg 1a
Attracties
Sportlocaties
Teamuitjes
Voor kids

Surfvereniging Windkracht

Baanhoekweg 9