Winkelen in de historische binnenstad van Dordrecht
Routes

Een eiland vol brocante

Voor het mooiste brocante hoef je niet speciaal naar Franse rommelmarkten, want ook in Dordrecht is bijzonder bric-à-brac te vinden. Struin langs sfeervolle winkels in historische straatjes en sla je slag.

Bekijk de route op de kaart Open route in Maps

Nobels Brood

Grotekerksbuurt 53
Begin je snuffeltocht met ontbijt of koffie in het knusse huiskamerrestaurantje van broodwinkel Nobel’s Brood (Grotekerksbuurt 53). Een stukje Frankrijk aan de voet van de Grote Kerk.
Nobel’s Brood

De Woonmol

Voorstraat 440
De collectie van De Woonmol bestaat uit een combinatie van tweedehands en nieuwe woonaccessoires. Het monumentale pand staat vol met lampen, vazen, servies, tassen, schilderijen en kleine meubels.
De Woonmol

Petit Commerce

Vleeshouwersstraat 13
Van kanten doopjurken, landelijk aardewerk en tuindecoratie tot Mariabeelden en kristal: het intieme Petit Commerce (Vleeshouwersstraat 13) herbergt een scala aan brocante, antiek en allerlei snuisterijen.
Petit Commerce d’Antiquités

Meubels met een verhaal

Vleeshouwersstraat 17
Iets verderop, in een schilderachtig straatje vol antiek en curiosa, vind je Meubels met een Verhaal (Vleeshouwersstraat 17). Bijzondere meubels met een doorleefd karakter waarmee je huis in de warme, landelijke sfeer van vroeger hult.
Meubels met een verhaal

Wonen in de Winkel

Groenmarkt 14
Welkom thuis bij Rob en Dick, twee eclectische verzamelaars in hart en ziel. Alles wat je in hun prachtige huis ziet, is te koop – van de deurmat en de bloemenvaas tot de taartschep op de keukentafel. Wonen in de Winkel (Groenmarkt 14).
Wonen in de Winkel
Tijd om even bij te komen met een lekkere lunch of een drankje. In het statige Huis Roodenburch zit Bluebirds in the Backyard (Wijnstraat 153), een warenhuis met stijlkamers en oude wijnkelders vol romantische snuisterijen én een restaurant waar je je in een Victoriaanse serre waant.
Bluebirds in the Backyard

Pandora

Wijnstraat 82
Schuin aan de overkant stuit je op Pandora (Wijnstraat 82) en, iets verderop, ‘broertje’ Pandorus (Boomstraat 17). Deze letterlijk tot de nok toe gevulde schatkamers vol curiosa, design, kunst en antiek, boeken, lp's, vintage kleding, meubels, glas- en aardewerk (‘unieke warwinkels’ noemen ze het zelf) garanderen uren snuffelplezier.
Kunst & Antiek Pandora
Wandel vervolgens de Voorstraat Noord op, waar je struikelt over de kunst-, curiosa- en antiekzaken. Ga tenslotte voor een grande finale van je brocantedag net voorbij de Steegoversloot linksaf het poortje onderdoor naar Het Hof. Wandel via de pittoreske Hofstraat naar de Nieuwstraat, waar je linksaf slaat.
Voorstraat Noord

De Onderneming

Korte Nieuwstraat 6
Helemaal aan het einde vind je De Onderneming (Korte Nieuwstraat 6), befaamd om hun eigenzinnige mix van landelijke brocante en tijdloos klassiek. Dé plek voor prachtige serviezen, brocante pareltjes gevonden op Franse vide-greniers, sierlijk antiek en bijzondere verzamelobjecten.
De Onderneming

Bistro La Bohème

Steegoversloot 189
Je Tour de Brocante sluit je geheel in stijl af bij het sfeervolle Bistro La Bohème (Steegoversloot 189). Geniet van de specialiteiten uit de klassieke en moderne (mediterrane) keuken en proost op een dag vol bijzondere vondsten.
Bistro La Bohème

Vergelijkbare routes

Shopping

Met je neus in de boeken

17 Locaties
Atelier Wereldwijven - Dordrecht - Wijnstraat - woninginrchting
Shopping

Op wereldreis door Dordrecht

13 Locaties
Stadsbranderij - Dordrecht - koffie - koffiebonen
Shopping

Duurzaam Dordrecht

13 Locaties
Distilleerdeij Rutte - Dordrecht - likeur proeven
Shopping

Made in Dordrecht

11 Locaties
Rockin Items winkelen Voorstraat Noord Dordrecht
Shopping

Tour Féminin - Shoppingroute voor dames

15 Locaties
herenmode Dordrecht
Shopping

Dordrecht maakt de man

14 Locaties